– Det ble vanskelig å kombinere revyen på Hamar med konserter, sier Eldar Vågan, etter at HA i forrige uke kunne fortelle at det i sommer blir et avbrekk i sommershow-tradisjonen i Hamar.

– Vi skal ikke slutte med verken show eller Vazelina-konserter. Men det er vanskelig å gjøre det samtidig. Så i sommer har vi valgt å satse på konserter. Nå er vi forberedt på å dra på kryss og tvers i hele landet, sier Eldar Vågan.

forandret seg

– Det er jo blitt mange show på rad i Hamar. Og det er klart at det blir stadig vanskeligere å overraske. Dessuten har Hamar forandret seg mye på disse årene. Det er blitt store festivaler og arrangement hver eneste helg, og mye å konkurrere med – og det er bra, sier Eldar Vågan.

– Men samtidig har vi spilt sommershow i en eller annen form i over 30 år. Og til sommeren har vi lyst til å gjøre noe annet.

En av de første jobbene som er klare, er på Trollrock på Beitostølen. «En årelang drømmebooking er endelig i boks!» heter det på Trollrocks hjemmeside.

Og den slags oppdrag ønsker kara i Vazelina seg mer av. Så 14. februar gjør de en promokonsert på Sentrum Scene for arrangører, produsenter og den slags, «der vi skal vise våre musikalske evner», som Eldar Vågan sier.

Yngre aktører

Veteranene i Vazelina har også oppdaget at Musikk-Norge har fått mange nye yngre aktører.

Mange av dem vi forhandler med nå, var ikke født da vi drev på som verst, sier Eldar.

– Likevel er det en som har tatovert trynet mitt på armen.

– Noe av styrken vår, er at vi kan spille for tre-fire generasjoner. På en søndag formiddag kan vi spille for hele familien. Kvelden før kan vi ha spilt på en heavy metal-fest.

– De første som skrev om oss, var forresten Gateavisa, for de trodde vi var pønkrockere. Så vi var helter hos Blitz-gjengen også. En gang sto en hel gjeng med håret til værs og heia på oss.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00