Stemningen var satt fra første stund da det hele åpnet med avspilling av et kort opptak av et intervju med Børli selv. Videre ble de omtrent 220 oppmøtte ført gjennom en aften med søkende jazztoner, Ånneviks unike stemme og Børlis sterke og jordnære dikt.

Hamarsingen Ånnevik hadde tatt turen hjem til Kirsten Flagstad-salen i Kulturhuset. Til tross for at hun er berømt som låtskriver så vel som sanger, hadde hun med konserten og den siste platen tatt en annerledes retning. Sammen med In The Country hadde de tonesatt diktene til Børli, ofte kalt ”skogens dikter”.

 Publikum ble ført gjennom en musikalsk reise gjennom et spekter av eksperimentelle, kraftfulle og jordnære toner. Det var tydelig at de lot seg imponere av Ånnevik og trioens særegne versjoner av de kjente diktene. Med en avslappet stemme og samspilte jazzmusikere, ispedd elektroniske elementer i musikken, fikk det begeistrede publikummet oppleve en utradisjonell tolkning.

– I dag synes jeg virkelig vi fikk det til, sa Ånnevik med et lurt smil under konserten.

– Overraskende bra, svarte trioens pianist Morten Qvenild.

Og publikum var nok ikke uenig i det, da de fire musikerne ble klappet inn igjen på scenen for et ekstranummer etter å ha takket for seg.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.