Gene Failures EP, «Cut Out Smile», er smekkfull av seks låter – helt i taket for EP-formatet – så gutta har virkelig gått «all in».

EP-en begynner litt nedpå med «Cursed Nazarene», før trommene begynner å dundre, gitarene legger på seg betydelig og vokalisten snerrer inn i mikrofonen.

Det er ikke alltid like lett å høre lyrikken når låtene blir for mørke og tunge. I åpningssporet «Cursed Nazarene» har i hvert fall bruddstykkene undertegnede fikk med seg et bibelsk tema. Lucifer og det onde er innblandet – gutta i Gene Failure synger ikke om godværsdager og sommerkjoler, nei.

Det er mange tøffe gitarriff fra både bassisten og gitaristens side og flere kule detaljer i både trommespill og vokal – som for eksempel kubjeller og ekkoeffekter. Likevel synes jeg kanskje det har en tendens til å bli noe ensformig. Derfor likte jeg godt låter som «Death Goal», min favorittlåt på «Cut Out Smile» med variasjoner i vokalen, en syrete gitarsolo og et stilig B-parti mot slutten.

Jeg synes det høres veldig lovende ut for dette unge, EP-debuterende og lokale bandet. Jeg er kanskje ikke noen metalmann, men jeg får lyst til å komme og vifte litt på håret til Gene Failure.

Hvor er slippkonserten?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00