Prosjektet er et samarbeid mellom Innovasjon Norge, Peer Gynt AS og Music Norway. Artistene presenterte låtene for første gang på lanseringsfesten i Oslo 4. juli.

utfordrende oppgave

– Det var veldig kult å få muligheten til vekke Edvard Griegs verk til live igjen. Det var selvsagt en veldig utfordrende oppgave, men utrolig spennende å få arbeide med, sier stjerneskuddet Unge Ferrari.

Han har samlet flere av Edvard Griegs verk, og har laget sin urbane tolkning av dem.

– Det tok noen forsøk før jeg fant fram til den perfekte ideen, men det kom en veldig fin låt ut av samarbeidet, sier Unge Ferrari, som mener hans tolkning bærer preg av mørke og desperasjon.

Tidligere har han gitt ut singlene «Hvis du vil», «Vanilje» og «Lianer», «Nostalgi3millioner» og «Ashanti», og han er for tiden aktuell med musikkvideo til låten «D & G» sammen med artisten Cherrie.

Viser fra kulturarven

De fire artistene fikk i oppgave å lage sin versjon av enten «Dovregubbens Hall», «Morgenstemning» eller «Anitras Dans».

Ved siden av Unge Ferraris hip hop-versjon, er det Fight the Fight, Øyunn og Drippin som har stått for tolkningene. Det har de gjort innen sjangrene rock/metal, alternativ pop og eksperimentell klubbmusikk.

Nye Måter

– Vi ønsker å teste nye måter å sette Norge på kartet. Dette er en spennende måte å bruke, og ikke minst vise fram, kulturarven vår, sier Bente Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge er opptatt av at Norge som destinasjon skal ha flere strenger å spille på, og kulturopplevelser er helt sentralt i dette. Formålet med prosjektet er å inspirere reiselystne til å komme til Norge også for å oppleve kultur, sier hun.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.