– Jeg blir så imponert. Her er det veldig mange flinke folk, skryter Tiril Amalie Smestad (14). Hun var selv blant de rekordmange påmeldte ungdommene under UKM som i år fant sted i Prøysenhuset, og med stor variasjon varierte samtlige ungdommer med sine bidrag.  

Smestad deltok på scenen både med to egenskrevne låter.

– Jeg var med i fjor, men da kom jeg ikke videre. Dermed prøver jeg på nytt i år, sier hun. Smestad påpeker samtidig at det viktigste med UKM er å få verdifull sceneerfaring foran publikum.

– Her møter man også mange andre flinke mennesker som har de samme interessene. Innerst inne vil nok alle gå videre, men det er minst like viktig at man får mulighet til å vise seg fram på scenen, sier hun. 

Rekordmange deltakere

Med hele 29 scenebidrag, 6 kunstnere og en bråte med frivillige var det rekordstort oppmøte under årets mønstring. Hele 64 ungdommer var i aksjon foran og bak scenen under arrangementet.  

– Jeg har vært med på UKM en gang tidligere, men opplegget i år er spesielt bra, sier Julie Kvalevaag-Holm (16). Hun framførte Justin Biebers «Love yourself» sammen med venninnen Ina Bratberg (15). Venninnene forteller at de har et håp om å kunne jobbe som sangere, og UKM gir dem anledning til å skaffe seg verdifull sceneerfaring.  

– Det var veldig moro å få mulighet til å synge foran publikum, sier Bratberg. 

Fornøyd var også Guido Valentin Schauer (10). Som kveldens yngste deltaker sjarmerte han publikum i senk med sitt trekkspill.

– Det var kult å være med, og det føles veldig bra å være den minste, sier den unge musikanten som fikk lov til å delta til tross for arrangementets nedre aldersgrense på 13 år. Trekkspilleren forteller at han har spilt trekkspill i 3,5 år, og at han allerede har lært seg et par verdifulle teknikker for å takle presset. 

– Jeg bestemte meg for å late som om jeg var helt alene, og at jeg kun spilte for meg selv. Da gjør det ikke noe om man spiller litt feil, smiler Guido Valentin Schauer. 

Se bilder fra UKM-Ringsaker øverst i saken.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00