Det var mange i ungdomsteateret som kunne «Å telle til null» – altså teaterstykket skrevet i forbindelse med Den Unge Scene, alias «DUS». Publikum likte iallfall det de så da Stange kulturskoles unge lovende opptrådte på Tingvold.

Stykket

Teaterstykket «Å telle til null» består av mange forskjellige situasjoner, med gjennomgående temaer som mobbing, press, enkeltindivider og offer. Det var til og med en scene i stykket, hvor en gjeng ungdommer drepte ei ku med luftgevær! Bare imaginært, heldigvis.

Johan Midtlund i publikum likte nettopp denne scenen spesielt godt, fordi datteren hans var gjerningsmannen, forteller han etter forestillingen.

Spennende

Mia Dangmann er 14 år, og har vært med i Stange ungdomsteater i to år.

– Jeg synes vi har gjort en god jobb med stykket. Nå er jeg ikke så nervøs, fordi vi har spilt stykket to ganger allerede. Det blir nok en enda bedre forestilling i kveld, fordi nå kommer vi lettere inn i rollene våre, forteller hun før forestillingen. Mia og de andre i gruppa var spente, og hadde store forventninger.

APPELLERER TIL UNGDOM

Markus Refsdal er 14 år, og synes teater er gøy.

– Det er et godt miljø å være i, det er godt å kjenne på det å være en annen person også, gå inn i en annen rolle.

Den unge skuespilleren sier at han likte stykket veldig godt fra første gjennomlesning, og mener at det appellerer spesielt til ungdom. Men det var ikke bare ungdom som likte stykket, det samme gjorde det voksne publikumet i salen.

Og alle applauderte engasjert, da ungdomsteateret i Stange kulturskole avsluttet i kor; «vi er verden!».

«Å telle til null» er Stanges bidrag inn i årets DUS-prosjekt. Etter at ungdomsteateret spilte forestillingen på Tingvold, vil de spille den på DUS – mønstringen fredag 24. mars på Teater Innlandet.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.