Over 80 ungdommer har deltatt med alt fra musikk, teater og dans til film, skulptur og kunst. Alderen på deltakerne er 13 til 20 år.

Danseglade jenter åpnet showet med spreke og spenstige dansemooves. Vi fikk blant annet høre Tiril Amalie Smestads vakre stemme akkompagnert med eget pianospill. «Missing Pieces» er en låt de flest kan kjenne seg igjen i.

Hiphopgutten Anders Bækkevold ga kvelden et røffere preg. Det var ikke mange ord en fikk med seg, men her var det både kraft og raske rytmer.

Variert program

Metallrockegruppa Adescula var ikke redde for å ta i. Med stemme, gitarspill og hoderisting tok de oss med til et mørkere sted. Låten «This is the end of us,» sier sitt. Henrik Langgård, Jostein Risto, Tobias Lyseggen og Torgrim Elvsveen gir full trøkk på scenen.

Film sto også på programmet. Med utgangspunkt Alf Prøysen har talentfull ungdom jobbet med ulike oppgaver innen manus, utarbeiding av produksjonsplan og filmopptak.

Vellykket kulturmønstring

Hennie Hildre Skare var i kveld på plass, først og fremst for å stille ut sine kullportrett, men også for å høre sine venner spille.

– Det er stort at så mange bidrar. Veldig mange flinke deltar i år, og dette er en viktig arena for ungdom, sier Skare.

Det er godt gjort å sitte tett innpå en stappfull teatersal, og samtidig ha kontroll på både nerver og stemme. Dette klarte Wanja Aasen Hamre, og viste en modenhet i sin framføring av «Hold on», til tross for sine atten år.

– Vi må ikke glemme de som

er bak scenen. De gjør en fantastisk jobb også. Det er ingen tvil om at Ungdommens kulturmønstring i Ringsaker har et stort apparat med mange hjelpere, sier Klubbleder, Chaouki Tefla.

Konferansierene Mina Bø og Hedda Solberg Johansen klarte å holde god orden på de mange framføringene, med innslag av humor mellom slagene. Det var mye liv og støtte blant publikum, og helt klart en god del stolte tilskuere. Forhåpentligvis vil flere fortsette med sine lidenskaper framover. Det vil i hvert fall Hennie Hilde Skare gjøre.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.