• HAs UHØRT

– Hele poenget med konkurransen er å løfte fram band og musikkulturen vi har her i området. Da er det veldig moro for oss at arrangørene av Ungdoms-OL vil være med på prosjektet, sier utviklingsredaktør i HA, Anne Ekornholmen.

Uhørt er et samarbeid mellom HA og musikkverkstedet i Hamar kulturhus der lokale band får spille inn en musikkvideo på klubbscenen i kulturhuset. I høst blir videoene lagt ut på HAs nettsider til avstemming, og til slutt kåres tre vinnere som får holde konsert i Kirsten Flagstad-salen 21. november.

Stipend og scenetid

Nå er det også klart at bandet som sanker aller flest stemmer får en tur til Lillehammer og Ungdoms-OL i februar 2016 som ekstrapremie. Parallelt med vinterlekene arrangeres nemlig kulturfestivalen Sjoggfest i Lillehammer.

– Vi vil satse på alle gode prosjekter som involverer ungdom, og ønsker å tilby vinneren av Uhørt plass i vårt festivalprogram, sier festivalsjef Lars Erik Bratlie.

– Vi skal sørge for at artisten eller bandet får spille foran et stort publikum, og vi kommer også til å dele ut et stipend på 5.000 kroner til vinneren, forteller han.

Ny søknadsfrist

Nå har dessuten arrangørene satt søknadsfristen til 1. august, og med utvidet frist håper HA og kulturhusets musikkverksted at enda flere melder seg.

– Så langt har det vært en overvekt av metalband, og vi er ute etter litt variasjon i sjangere, sier Ekornholmen, som kommer med følgende etterlysning: – Finnes det popband, country, jazztrio, rappere eller andre som lager musikk der ute er det bare å sende inn søknad.

Arrangørene understreker samtidig at de er veldig fornøyd med de åtte bidragene som allerede har kommet inn.

– Vi har gode kandidater, har så langt spilt inn video med fire band og ser at konkurransen kommer til å bli tøff, sier fotograf i HA, Trond Lillebo, som står for filmingen.

FAKTA OM HAs UHØRT:

Musikkmønstring i samarbeid med Hamar kulturhus

Siste påmeldingsfrist er 1. august til epost uhort@h-a.no

Gjennomsnittsalderen i bandet må være under 25 år, man må ha en demolåt (lydfil)

De tre bandene med flest stemmer under avstemmingen på h-a.no i høst får spille konsert i Kirsten Flagstads sal på Uhørt-konserten 21. november 2015.

Ekstrapremie! Bandet som får aller flest stemmer får spille under Ungdoms-OL på Lillehammer i februar 2016

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.