Hamar Arbeiderblad har lenge brukt terningen som visuelt blikkfang på anmeldelser av spill, film og musikkutgivelser.

– Det er ingen grunn til ikke å bruke det også når vi anmelder konserter, teaterforestillinger, dans eller revyer, i tillegg til bøker, sier kulturredaktør i HA, Geir Vestad.

Han synes det er naturlig å utvide bruken av terningkast når alt kulturstoffet og anmeldelsene i HA også er å finne på nettavisa.

– Der er det stor konkurranse om oppmerksomheten og terningen fungerer som en visuell interessevekker. Det er dessuten naturlig at alt stoffet vi hver torsdag har i Vurdert-seksjonen behandles likt, sier Vestad.

TERNING MED TRADISJON

Terningen som en slags karakter på kulturuttrykk ble innført av Arne Skouen helt tilbake i 1952, da han var filmanmelder i VG. Det er altså en tradisjon som i år kan feire 65 år.

– Selv om terningen fra tid til annen er kritisert for å være forenklende, er det ikke noe suspekt med den, forsikrer Vestad.

– Vi vet at leserne liker den tydelige terningen. Og den blir selvfølgelig fulgt av en utdypende anmeldelse som gir bakgrunn for anmelderens mening, sier utviklingsredaktør Anne Ekornholmen.

Sammen med Vestad er hun fornøyd med at Hamar Arbeiderblad går mot strømmen og styrker avisens kritikervirksomhet, mens flere andre aviser bygger ned og reduserer antall anmeldelser.

guide til leserne

– I jungelen av tilbud er det stadig viktig for leserne å få en guide til hva som er bra og mindre bra, hva som er verdt å bruke penger på, sier Ekornholmen. Og det første spørsmålet når man har vært ute på noe, er alltid «var det bra?».

- Gå rett på h-a.no og finn ut hva HAs anmelder mener, oppfordrer Vestad.

VIL DU ANMELDE?

HA vil utvide anmelderstaben sin og søker etter folk som vil skrive frilans. Er du spesielt interessert i for eksempel litteratur, film eller musikk? Da kan du kanskje egne deg som anmelder for HA.

Skriveføre mennesker med stor kulturinteresse og -kunnskap kan ta kontakt med Geir Vestad på e-post gve@h-a.no eller ringe HA på 02318.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.