• FLYTTELASS: I tillegg til selve datamaskinen flyttet TG-deltagerne med seg store mengder med hyller, energidrikk, stoler og skjermer.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

Onsdag morgen åpnet arrangørene av The Gathering dørene til Vikingskipet. Det er påmeldt over 5200 mennesker til arrangementet, og det var trangt om plassen mellom rekkene av datamaskiner, energidrikk og kontorstoler.

Med lange køer utover de kalde morgentimene ble selve inntrykket ble en tålmodighetsprøve for mange.

- Vi har stått her i noen timer nå, og det har vært ganske kaldt. Nå vi regner med at køene løsner litt opp etter hvert, sier Patrick Langdalen fra Løten. Han var tidlig på plass sammen med kompisene Knut Hannestad og Aasmund Ruud.

- Det går greit så lenge man holder seg i aktivitet, sier Ruud. Hele gjengen har påskeprogrammet klart når de etter hvert slipper inn i Vikingskipet.

- Vi kommer selvsagt til å spille en god del dataspill, men her er det også veldig mye annet man kan holde på med, sier Hannestad.

Det er nok mange som undrer seg over hvordan så mange kan tenke seg å tilbringe påsken i en mørk hall i stedet for å ta turen til hytta på fjellet, men for denne gjengen er dette et perfekt opplegg for påskeferien. 

- Her er vi tusenvis av likesinnede som feirer påsken med det vi liker aller best. Dette er mye mer sosialt enn å være med familien på hytta, slår Langdalen fast.  

perfekt påskeferie

Illy Binfield bor i bergen, men har tidligere studert og jobbet i Hamar som spillutvikler. Etter årene i Hamar står TG nå som en fast tradisjon i påsken.

Det har blitt en tradisjon å komme hit, og for meg var det aldri noen tvil om jeg skulle tilbake eller ikke. Her får man en helt spesiell følelse som man ikke finner noe annet sted, sier Binfield.

 En av dem som hadde ventet lengst for å slippe inn var Roy Are Valstad fra Ål i Hallingdal.

- Jeg har vært her siden klokken 04.00 i dag tidlig. Jeg og kompisene mine satt våkne i natt, og etter hvert kom vi fram til at vi like gjerne kunne dra avgårde, sier Valstad. Han gleder seg nå til de neste dagene som skal tilbringes foran dataskjermen i Vikingskipet sammen med tusenvis av andre.

- Mange mener nok at dette er galskap, men for oss som er interesserte i data er dette den perfekte påskeferien, slår han fast. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.