Turboneger topper plakaten på kanskje årets største konserthappening for de åtte lokale bandene som er meldt på Uhørt, i regi av Hamar Arbeiderblad og Hamar kulturhus.

─ Vi ville gjøre litt stas på de unge, lokale banda og ønska oss en av mastadontene i norsk rock som headliner på dette arrangementet. Det fikk vi, sier produsent i Hamar kulturhus, Rune Kristian Haugen.

Publikum kårer vinnerne

I vår inviterte HA og kulturhuset unge lokale musikere fra regionen til å bli med på musikkmønstringa Uhørt. I løpet av de siste månedene har de fått spille inn sin egen musikkvideo og i begynnelsen av oktober blir alle de ni videoene lagt ut på Hamar Arbeiderblads nettsider. Da blir det opp til publikum å stemme frem sine favoritter.

 - Vi er veldig fornøyd med at de tre bandene som ender opp med flest stemmer får dele scene med så gode musikere som Turboneger, sier Trond Lillebo og Anne Ekornholmen i Hamar Arbeiderblad.

 Konsertkvelden Uhørt Live foregår i Kulturhusets største sal, Kirsten Flagstad-salen fredag 20. november. Der blir også alle videoene vist på storskjerm.

 - Med Uhørt-prosjektet har vi ønsket å få unge, gode, lokale musikere fram i lyset, sier Lillebo og Ekornholmen.

– Vi håper det er inspirerende for yngre band at selveste Turboneger er med på scenen!  

Billetter til Turboneger/Uhørt Live er ute for salg fra og med tirsdag 15. september kl 14:00

Les også: Uhørt-vinner får spille under Ungdoms-OL

Denim-demoner

Turboneger, har vakt stor oppsikt i utlandet. Få band kan skilte med egen internasjonale fanklubb. Denimkledde Turbojugend-medlemmer fra hele verden møtes en gang i året for å feire Turboneger, seg selv og punkrock generelt. 

Det hører også med historien at Happy-Tom Seltzer, Rune Rebellion & Knut Euroboy Schreiner har byttet ut medspillere og fått selskap av Tony Sylvester på vokal og Tommy "Manboy" Akerholdt på trommer. Den nye vokalisten Tony er tidligere Turbojugend London-president og går altså rett fra å være blodfan til å bli frontfigur i sitt favorittband.

Og rapportene hittil tilsier at dette kan bli den beste versjonen av bandet noensinne. I 2012 gjorde Turboneger et særs vellykket comeback med «Sexual Harassment». Albumet fikk kjempekritikker, blant annet femmere i Dagsavisen og Dagbladet. Sistnevnte melder følgende om Tony og ”nye” Turbo:

«Med sin kraftige, raspete vokal gir han en ny, røffere og mer seriøs identitet til soundet, selv om de klassiske Turbo-kjennetegnene lever i beste velgående.»

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00