I morgen står Thomas Seltzer på scenen i Hamar Kulturhus sammen med deathpunkgruppa Turboneger, som han var med og startet i 1989. Det blir også litt som å komme hematt for musikeren og journalisten.

Thomas så nemlig dagslyset for første gang på Hamar sjukehus 27. juli 1969.

– Men jeg pleier å si at jeg nesten ble født på samme sted som Edvard Munch, forteller Thomas Seltzer til HA.

MORA FRA ÅDALSBRUK

– Mora mi er fra Ådalsbruk, og en periode bodde vi på småbruket Solstad, som lå ved Englaug. Det var der vi var rett før jeg ble født, men vi rakk å komme til sjukehuset i Hamar, sier 46-åringen, som har forfedre fra Løten i flere generasjoner bakover.

– Bestefaren min, Magnus Jenssen drev en skyteskivefabrikk og en skifabrikk like ved Ådalsbruk stasjon, ja, du vet vel at postnummeret på Bruket er 2345? spør musikeren, og kjører på med mer fakta fra Løten.

Familien bodde i USA til Thomas var seks år gammel, men han ser levende for seg at han badet i dammen i Svartelva like ved Klevfos da familien var tilbake i Norge i 1976.

– Mora mi, Wencke Jenssen, gikk på Katta sammen med Knut Faldbakken, og da er det jo ekstra moro at vi i Turboneger har brukt Faldbakkens sønn, Matias fra Ridabu til å lage flere av Turbonegers platecover, sier Seltzer som har flere relasjoner fra Hamar:

– Thomas Nordby og jeg ble født på samme tid. Vi forlot sjukehuset samtidig, og Thomas har jeg hatt kontakt med senere. Dessuten har jeg mye slekt i Hamar-området. Tanta mi Ellen, og mannen Oddmund Filseth bor jo i Hamar, og kusina mi, Elin, bor på et gårdsbruk i Vallset.

HYTTE PÅ BUDOR

Da har vi ikke nevnt at Thomas rett som det er reiser opp til Budor og hygger seg på familiehytta.

– Budor er jo Hedmarkens platå, skryter han.

– Vi skulle kanskje si litt om hva dere spiller i kulturhuset i morgen også?

– Vi kommer til å spille en miks av både gammelt og nytt stoff. Dessuten kommer det en ny singel fredag. Den heter «Hot for Nietzsche», forteller Turboneger-bassisten med aner i Løten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.