Da klokka hadde passert halv ti fredag kveld var det 125 publikummere inne på Brenneriet, og meget folksomt i gatene utenfor.

- Akkurat på dette tidspunktet er det en liten utskifting i publikummere. Nå er ungdomsbandene ferdige, og snart begynner det å strømme på med litt eldre, hevder festivalsjef Tore L. Larsen, som tror årets festival vil sette besøksrekord. De siste tre årene har publikumsantallet ligget på drøyt 600.  

- I morgen kveld kommer det til å være tjoka fullt her, sier Larsen optimistisk. Da spiller band som Porterville, Autokarma, Matanzick og Ted Glen Extended.

Rekordmange band

Håpet om publikumsrekord er ikke helt urealistisk. Årets festival er den største i Tangen Rocks niårige historie, og det er i alt 25 forskjellige band og artister på plakaten. Kravet om at alle opptrer gratis er ingen hinder for oppslutningen.

- Det er aldri noe problem å fylle opp festivalprogrammet. Det er faktisk sånn at vi hvert år må si nei til mange, fordi det er så mange som spør.

Variert musikk

Fredagens sceneinnslag var alt ifra bekmørk metall og 70-tallsrock til hip-hop og improvisjonsbasert jazzrock. På søndagen er det klassisk musikk på plakaten, og med det kan arrangørene krysse av for så og si hver eneste musikksjanger i boka. Men noe navnebytte er ikke i planene.

- Jeg føler at vi har klart å etablere Tangen Rock Festival som et varemerke, og at det er en festival for alle, for alle aldre, og for alle lag i samfunnet. Dessuten tror jeg folk har begynt å forstå at det er noe for enhver smak her på Brenneriet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00