Lørdag kveld fikk Hamar et hyggelig besøk av de amerikanske karene i The Fabulous Thunderbirds da de sørget for vaskekte americanamusikk fra scenen på Gregers. Bandet startet opp som et bluesrockband i 1974, og i dag er det kun Kim Wilson som er igjen fra originalbesetningen. The Fabulous Thunderbirds kan dermed feire 40-årsjubileum til neste år, men kvaliteten er fremdeles skyhøy selv om et par av medlemmene har begynt å dra på årene. De amerikanske veteranene leverte et bunnsolid show. Med Kim Wilson i spissen fikk publikum servert herlig blues-rock, og Wilson demonstrerte at han like gjerne kunne holdt en konsert alene med sitt munnspill.

150 i salen

Gregers var ikke akkurat fylt til randen av folk, men det var allikevel en god del mennesker som hadde tatt turen. Rundt 150 var til stede da det amerikanske bandet ankom scenen, og det må sies å være helt greit selv om man aller helst skulle sett at amerikanerne ble møtt av en stappfull sal. The Fabulous Thunderbirds leverte uansett varene med et sett som varte i to snaue timer.
De var ikke spesielt pratsomme mellom låtene, men det var tydelig at de amerikanske legendene koste seg på scenen. Spillegleden smittet seg gradvis over på de frammøtte publikummerne, og selv om stemningen ikke akkurat sto i taket til å begynne med, tok det seg litt opp etter hvert.

Labre hamarsinger

Etter konserten var det mange svære glis å spore i konsertlokalet, og det var tydelig at de frammøtte satt stor pris på lørdagsunderholdningen. Det var allikevel flere som påpekte hamarsingenes småskuffende innsats fra salen da de skulle vurdere kveldens konsert. Glenn H. Gran og Maren J. Haugerud var blant dem som syntes at publikummerne kunne gitt litt mer lyd fra seg.
- Bandet gjorde jobben sin, men det blir allikevel litt stusslig stemning her ettersom publikummerne ikke gir noe særlig tilbake, sier Gran like etter konserten. Maren J. Haugerud sier seg helt enig i akkurat det.
- Det pleier ikke akkurat å ta helt av her, sier Haugerud. Det er allikevel ikke lenge til hamarsingene får mulighet til å revansjere seg. Torsdag kommer nemlig de britiske pionerene i Fairport Convention til den samme scenen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.