Forfatteren Helene Guåker fra Nes er blitt tildelt ettårig «arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere», som det heter.

Etter flere år på Nes, har hun nå flyttet til Oslo.

– Noe av det jeg har savnet på Hedmarken, er et større kontaktnettverk, sier hun.

– I Oslo har du en helt annen mulighet til å møte folk du kjenner og slå av en prat, uten at det er avtalt lang tid i forvegen. Snakker du med andre forfattere, blir det nesten alltid en faglig diskusjon ut av det. Og plutselig ser du ditt eget i et nytt lys. Og du lærer stadig noe nytt.

– Egentlig er det lettest i verden å sette seg på toget i Hamar eller Brumunddal og ta en Oslo-tur. Men det gir ikke rom for de spontane møtene som når du bor i byen, sier Helene Guåker.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.