– Vi er ikke helt der vi burde være når det gjelder antall besøkende, oppsummerte kinosjef Espen Jørgensen etter årets filmfestival.

Besøkstallet på 1.600 var en nedgang på 400 personer fra i fjor, og arrangørene kjente på behovet for at festivalen burde «spisses mer».

– Kan hende trenger vi en tydeligere profil, at vi har et årets tema, uttalte Jørgensen til HA.

– En vitamininnsprøytning

Festivalen ble arrangert for femte gang i år og har til nå stort sett blitt skrudd sammen av kinoens egne folk, som har gjort dette i tillegg til andre faste oppgaver.

Festivalsjefens oppgaver blir å ha det kunstneriske, økonomiske og organisatoriske ansvaret for planlegging og gjennomføring av festivalen, videreutvikle festivalkonseptet, kommunikasjon med publikum og medier, markedsføre festivalen og å inngå samarbeidsavtaler med potensielle bedrifter, institusjoner og frivillige til festivalen.

– Vi vil gjerne ha en frisk og vital filmfestival i Hamar, og erkjenner at vi trenger å utvide ressursene. En egen festivalsjef vil gi den vitamininnsprøytningen vi trenger, for at filmfestivalen ytterligere skal etableres som en av regionens sentrale, årlige kulturbegivenheter, sier Jørgensen.

Vil skape begeistring

I første omgang lyses det ut en halv stilling som festivalsjef, en prosjektstilling for to år. Neste festivalperiode er 14.–18. mars 2018. Hamar kino (som før gikk under navnet Sagatun kino) fyller også 50 år samme år.

– Med festivalen ønsker vi å skape begeistring for film av høy kvalitet fra hele verden, og et arrangement som trekker folk fra hele regionen til Hamar, for felles opplevelser i kinoens magiske mørke – gjerne også mange andre steder i byen.

I år ble også filmprisen Hamaramaprisen delt ut for første gang. Det var filmskaperbrødrene Henrik Martin og Oskar Dahlsbakken som mottok den første statuetten, som også inkluderte 50.000 kroner i prispenger.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00