Da er det bare å ta av seg hatten for slik frimodighet, og for at de faktisk klarte å lage en fengende forestilling uten dødpunkter.

De to fylte hverandre godt ut på scenen, hvor det vekslet mellom sanne historier, skrøner og musikalske innslag. Begge reagerte godt på hverandres bidrag og improviserte stadig vekk.

Publikum så ut til å kose seg, og selv om latteren aldri tok av, så ble hele forestillingen akkompagnert av en god del humring.

musikalsk humor

Fortellingene og musikken er basert på norsk folketradisjon, og de to artistene hadde hver sin innfallsvinkel. Røsbak tok som regel utgangspunkt i noe han har skrevet før, mens Carstensen virket mer spontan i sin fortellerkunst, og så ut til å ta det fra hukommelsen.

Carstensen var nok på sitt beste i sin fortelling om innavl på fødestedet Eidsvoll. Det ble en ellevill fortelling om hvordan drøvelen til slutt levde sitt eget liv, og førte til doble vokaler (!). Det følgende musikalske innslaget, en vuggevise om innavl, med La-ars som hovedperson, gjorde seg godt.

Carstensen er virtuos på trekkspill, og musikken løftet hver en tekst til et høyere nivå. Røsbak kunne ikke reagere annerledes enn å fastslå at han var glad for å ikke ha vokst opp på Eidsvoll.

Mens Carstensens humor var til dels ganske skarp, var Røsbak sin innfallsvinkel ofte mer melankolsk preget. Slik ble det også en annen stemning i musikken av. Både «Rokken går», om hans bestemor, og især den personlige «Voggevise for en avdød far», som ble sunget helt til slutt, var preget av en god og seig energi. De rolige visene ble nærmest snakkesunget, og med lange trekkspilltoner ble virkningen både rocket og dempet samtidig. På denne måte skapte de to en god avveksling mellom det heseblesende og det rolige.

noen utfordringer

Noen ganger tok det vel litt av, slik som i Røsbaks sang om «Gjøkeredet», hvor han til slutt danset viltert rundt, og sluttfrasen ble ropet uforståelig i mikrofonen. Carstensens innslag i eldre Eidsvoll-dialekt ble også en utfordring, mens takket være spontane forklaringer i mellom ble det likevel forståelig.

De kunne godt ha fortsatt hele kvelden, som de selv sa til slutt, men publikum virket meget fornøyd med det de hadde fått.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.