Ingen i verden kan huje som Lars Olav Bjerklien. For det er bare på Bjønnåsen ved Sjusjøen det arrangeres VM i hujing, eller skriking som det også heter.

Lørdag ble det kåret verdensmester i hujing, verdensmester i mannfolkbæring og verdens beste pultosmaker.

PS: Skriker du høyere enn verdensmesteren - send oss en video

Man skulle tro at årets Pultosmart'n sto i fare for å regne bort, men på Bjønnåsen var humøret på topp til tross for begredelig vær. 

Pultostmart'n på Bjønnåsen har vokst seg større og større siden den første utgaven i 2004, og arrangementet står i dag som umåtelig populært til tross for at værgudene som regel ikke er på arrangørenes side. Hele 1309 trosset været for å bli med på moroa.

- Det er vi helt vanvittig fornøyde med, sier pultostgeneral Birger Lillesveen fornøyd.

Hytteeierne på Bjønnåsen har gjort seg bemerket ved å dele ut verdensmestertitler i hytt og vær, og under lørdagens Pultostmart'n fikk vi ser hele tre nye verdensmestere.

Ettersom vi i år feirer Edvard Munch ble det passende nok arrangert verdensmesterskap i skriking, eller hujing som det heter på Hedemarken. Etter en innledende kvalifisering med påfølgende finale fikk vi se Lars Olav Bjerklien gå av med verdensmestertittelen. Han sto som eneste mannlige finalist, og vant til slutt med en rimelig spesiell taktikk.

- Jeg dro lufta langt ned i magen og skrek så lyst som mulig, sier den nybakte verdensmesteren.

Til tross for vanskelige løpeforhold ble i tillegg Lene P. Iversen utkåret til verdensmester i mannfolkbæring. Hun hadde tatt turen fra Brumunddal for å være med på mannfolkbæringa, og vant dermed en oppskriftsmessig seier.

- Jeg har vært med på pultostmart'n før. Dette er et helt suverent arrangement, sier Iversen.

Denne festen handler allikevel om pultost, og da er det selvsagt naturlig at det ble arrangert konkurranse om å lage den beste pultosten. Sjur Østvang som imponerte juryen mest, og han kan dermed skryte av å ha produsert verdens beste pultost.

Til neste år skal den spinnvinne gjengen i Bjønnåsen feire 10- års jubileum, og i følge pultostgeneralen sjøl har de allerede lagt planer for hvordan det skal feires.

- Datoen er klar, og vi har allerede mange ideer for hva som blir neste års beholdning sier Birger Lillesveen med et lurt smil.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00