Ingen i verden kan huje som Lars Olav Bjerklien. For det er bare på Bjønnåsen ved Sjusjøen det arrangeres VM i hujing, eller skriking som det også heter.

Lørdag ble det kåret verdensmester i hujing, verdensmester i mannfolkbæring og verdens beste pultosmaker.

PS: Skriker du høyere enn verdensmesteren - send oss en video

Man skulle tro at årets Pultosmart'n sto i fare for å regne bort, men på Bjønnåsen var humøret på topp til tross for begredelig vær. 

Pultostmart'n på Bjønnåsen har vokst seg større og større siden den første utgaven i 2004, og arrangementet står i dag som umåtelig populært til tross for at værgudene som regel ikke er på arrangørenes side. Hele 1309 trosset været for å bli med på moroa.

- Det er vi helt vanvittig fornøyde med, sier pultostgeneral Birger Lillesveen fornøyd.

Hytteeierne på Bjønnåsen har gjort seg bemerket ved å dele ut verdensmestertitler i hytt og vær, og under lørdagens Pultostmart'n fikk vi ser hele tre nye verdensmestere.

Ettersom vi i år feirer Edvard Munch ble det passende nok arrangert verdensmesterskap i skriking, eller hujing som det heter på Hedemarken. Etter en innledende kvalifisering med påfølgende finale fikk vi se Lars Olav Bjerklien gå av med verdensmestertittelen. Han sto som eneste mannlige finalist, og vant til slutt med en rimelig spesiell taktikk.

- Jeg dro lufta langt ned i magen og skrek så lyst som mulig, sier den nybakte verdensmesteren.

Til tross for vanskelige løpeforhold ble i tillegg Lene P. Iversen utkåret til verdensmester i mannfolkbæring. Hun hadde tatt turen fra Brumunddal for å være med på mannfolkbæringa, og vant dermed en oppskriftsmessig seier.

- Jeg har vært med på pultostmart'n før. Dette er et helt suverent arrangement, sier Iversen.

Denne festen handler allikevel om pultost, og da er det selvsagt naturlig at det ble arrangert konkurranse om å lage den beste pultosten. Sjur Østvang som imponerte juryen mest, og han kan dermed skryte av å ha produsert verdens beste pultost.

Til neste år skal den spinnvinne gjengen i Bjønnåsen feire 10- års jubileum, og i følge pultostgeneralen sjøl har de allerede lagt planer for hvordan det skal feires.

- Datoen er klar, og vi har allerede mange ideer for hva som blir neste års beholdning sier Birger Lillesveen med et lurt smil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.