Den åttende årlige skrivekonkurransen i regi av Høgskolen i Innlandet, Hamar Arbeiderblad, Gravdahl bokhandel og Hamar dialekt- og mållag, har kåret sine tre vinnere. De unge skribentene som er plukket ut som første-, andre- og tredjeplass har utkonkurrert 11 andre innsendinger.

Årets tema

«Kva tyder det for deg eller eventuelt fiktive personer i teksten din å være ung på Hedmarken i dag?» Slik lød årets tema for skrivekonkurransen.

- Teksten min handler om å ha en vanlig hverdag, at alle har faste rutiner, tar bussen til skolen, gjør lekser og legger seg. Budskapet er at man skal prøve å gjøre så mye man kan ut av livet, og at du ikke skal dømme andre mennesker før du har blitt kjent med dem, forteller Andrea Holen (17), som vant tredjeplassen i skrivekonkurransen.

Vinneren av andreplassen, Sandra Stokke (18), forteller at teksten hennes handler om å være alene på skolen.

- Personen må komme seg gjennom året, og være ensom. Det er ikke alle på skolen som har noen å være med. Jeg tror det vil være unge som gjenkjenner seg i det jeg har skrevet, konstaterer hun.

- Jeg har skrevet om en jente som har vokst opp på Hedmarken. Jeg har prøvd å skildre hvordan det er å vokse opp med skilte foreldre, forteller skrivekonkurransens førsteplass, Ayla Bonsak (16). De tre elevene er fordelt på Ringsaker og Storhamar videregående skole.

får unge til å utrykke seg

- Jeg er veldig opptatt av å finne en plass der man kan uttrykke sine tanker, og at ungdom skal bli hørt i det offentlige rom. Jeg håper at ungdommen vil bruke lokalavisen som et medium, forteller Jens Haugan (Høgskolen i Innlandet), som er en arrangørene.

De tre premierte tekstene vil stå på trykk i Hamar Arbeiderblad på lørdag, mandag og tirsdag.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.