Slik vil de spanske arkitektene bygge opp Stortorget som byens nye møteplass.

Den nye utformingen av Stortorget skal bli til gjennom utveksling av ideer og kunnskap, der innbyggerne i Hamar skal spille den viktigste rollen. Men Ecosistema Urbano har allerede noen tanker om hvordan torget skal bygges opp. Arkitektene deler torget inn i tre soner, som markeres ved ulik bruk av materialer.
Levende gateareal kalles den ytre sonen. Dette området får varierende bredde langs fasadene i ytterkanten av torget. Her er det rom for aktivitet knyttet til bygningene rundt. Dette arealet skal også være framkommelig for utrykkingskjøretøyer.
Sosial grønnstruktur er et område innenfor gatearealet. Her ligger den tekniske infrastrukturen i bakken, med tilkoblingspunkter for vann, avløp og elektrisitet. Området er beplantet med ulike tresorter. Trærne er plantet i klynger, som lager små rom for sosialt samvær. Her er det også plass til plattformer for uteservering, kiosk, eller oppholdsplasser.
Kreativ arena i midten utgjør det største arealet på torget. Her skal det være plass for de store arrangementene, som konserter og markeder. Plassen skal også være arena for lek og aktiviteter i dagliglivet. I sommerhalvåret kan området inneholde elementer for å møblere plassen, mens snøen om vinteren kan brukes for å forme et vinterlandskap.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.