Kulturrådet har fordelt til sammen 47,4 millioner kroner til 111 musikkfestivaler for 2015. Tons of Rock i Østfold, Smieøyafestivalen i Telemark og Livestock-festivalen i Nord-Østerdal får støtte fra festivalordningen for første gang.

I Hedmark er det tre festivaler som  får støtte:

  • AnJazz - Hamar Jazzfestival Hedmark 250.000 kroner
  • Kirsten Flagstad Festival Hedmark får 200.000 kroner
  • Livestock Hedmark får 100.000  (for første gang)
  • Volumfestivalen Hedmark får 150.000

Årets tildeling til musikkfestivaler er klar. Kulturrådet har i høst behandlet 157 søknader til musikkfestivaler, med en samlet søknadssum på ca. 114 millioner kroner. 98 festivaler har fått til sammen 46,5 millioner kroner i støtte fra festivalordningen. I tillegg har 13 mindre festivaler og arrangører fått støtte fra musikkarrangørordningen.

Oslo internasjonale kirkemusikkfestival har, i tillegg til 1,6 millioner i festivaltilskudd fra Kulturrådet for 2015, fått et øremerket tilskudd, direkte fra Stortinget, på to millioner kroner. Det gjør at denne festivalen har det høyeste tilskuddet på festivalordningen i 2015.

- Vi er godt fornøyde med årets tildelingsrunde. Festivalene er, sammen med helårsarrangøren, en av de viktigste aktørene i arbeidet med å spre musikk i alle sjangre over hele landet både for musikere, artister og publikum, sier nestleder i Kulturrådet og leder av Musikkutvalget for arrangørstøtte, Arnfinn Bjerkestrand.

Syv nye festivaler

Syv nye festivaler har blitt prioritert inn på ordningen for 2015. Blant disse finner vi Livestock-festivalen i Hedmark, Smieøyafestivalen i Telemark og Tons of Rock i Østfold, som får festivalstøtte fra Kulturrådet for første gang.

13 festivaler har fått økning i støtten sammenlignet med 2014. Bergenfest i Hordaland og Månefestivalen i Østfold har fått 100 000 kroner i økt støtte. I sistnevnte tilfelle en 100 % økning fra tidligere. Økninger på 75 000 kroner er gitt til Blues in Hell i Nord-Trøndelag, Kalottspel i Troms, Maijazz i Rogaland og Pstereo i Sør-Trøndelag. I tillegg er det gitt syv økninger på 50 000 og én på 30 000 kroner.

Fagutvalget har også gitt støtte til fire festivaler for 2016. Dette gjelder All Ears i Oslo, Nordland Musikkfestuke, Nordlysfestivalen i Troms og Trænafestivalen i Nordland.

Liten vekst  

- Det har de siste par årene vært liten vekst i ordningen, noe som har gjort det utfordrende for Arrangørutvalget å møte de behovene festivalene har, og dynamikken i arrangørfeltet. Det øker behovet for å kunne se hele feltet i sammenheng for å bedre få en oversikt over hvilke tiltak som er gir best kunstneriske resultater. Fagutvalget har derfor besluttet å hente midler fra musikkarrangørordningen for å gi støtte til noen mindre festivaler og andre arrangementer som faller utenfor festivalordningen, sier Bjerkestrand. 

I alt er det i festivalbehandlingen gitt rundt 900 000 kroner til 13 festivaler og arrangementer i ekstra tilskudd fra støtteordning for musikkarrangører.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.