Forestillingen «En Hamarkrønike» er en videreføring av fjorårets vandreteater på Odden. I fjor ble det utsolgt, i år satses det på tre forestillinger (en torsdag og to fredag) med mulighet for å selge 150 billetter per forestilling.

I fjor var håpet å trekke hundre til forestillingen. Det kom 650.

Det historiske vandreteateret «En Hamarkrønike» vises på Domkirkeodden torsdag og fredag. 1537 er en heftig tid i norsk og europeisk historie, og Hamar er i sentrum. Reformasjonen er på vei med full styrke til Norge, og landets selvstendighet er under stort press. En etter en trer biskopene i Norge til side for den nye lære, og til slutt står bare biskop Morgens på Hamar igjen som den aller siste.

Biskop Mogens liv og virke i bispegården i Hamar, fra han startet sitt arbeid i 1513 til han dramatisk ble ført bort av danske soldater i 1537 presenteres gjennom årets vandreteater, som er skrevet av Svein Gundersen og Karen Høie.

 

Jonas som biskop

Under vandringen blir det et møte med innbyggere, bønder, munker og kanniker, kardinaler og biskoper, spedalske, straffedømte og andre som bodde i Hamar-kaupangen i 1537.

I de største rollene er Jonas Kippersund som biskop Mogens, Trine Nyhus Lærum som Margrete, jomfru Karines fortrolige, Ole Kristian Thomassen som danskekongens mann Truid Ulfstand og hans sendebud, Åge Pedersøn, spilles av Martin Thorshaug. Jomfru Karine av Grefsheim tolkes av Ranveig Nordbryhn.

 

Mange statister

I tillegg er det flere hovedroller og en mengde statister i alle aldre. Vandrespillet starter ved museumsbutikken og foregår i museumsparken med flere små tablåer og større scener i Aulaen, Borggården og Hamardomen. Publikum anmodes derfor om å kle seg etter været.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.