Fra åpningen av torget høsten 2013 har et bredt spekter av arrangementer gjort Lørdags-Brumunddal til et levende sted.

– Vi har passert hundre arrangementer nå, og da teller vi ikke med de nærmere 70 Byfest-tilstelningene som har vært her.

Det forteller kultursjef Asle Berteig, prosjektleder Lene Neby og byutvikler Monica Olsen Østenheden. Mandag presenterte den entusiastiske trioen torgprogrammet for 2016.

– Det er kult at vi har klart å gjøre torget til en sosial arena, smiler Berteig og får støtte av sine kvinnelige samarbeidspartnere.

– Nå snakker folk i Brumunddal stolt om torget sitt. Det har blitt en møteplass, og folk strømmer ut hver lørdag klokka tolv. Da vet de at det skjer noe, og slik blir det i år også, smiler Østenhenden.

Alle er velkomne

Istid 2016 på torget er over for lengst, men 7. mai åpnes sommersesongen til musikk fra Gaute Ormåsen. Fra da av går det slag i slag ut september. Pinseaften skal kirka feire sin bursdagsdag på torget, 18. juni kommer Stella Polaris på barnas byfest, midt i juli skal Prøysen hedres, og noen dager senere går Di Derre på scenen. I slutten av august dekkes brosteinen av sand for en sandhåndballturnering, og tre uker senere rulles kunstgress ut over plassen når dressurhunder skal showe for brumunddølene.

Og uansett om underholderne heter Tassen og Fido eller Gaute Ormåsen og Jo Nesbø, er arrangementene gratis.

– Alt skal være gratis her. Foreldre som til vanlig må fortelle barna sine at de ikke har råd til å gjøre det og det, skal kunne oppleve ting på torget, lover Berteig.

– Prinsippet om at arrangementene skal være gratis, har blitt viktigere og viktere for oss i løpet av de siste årene, fortsetter han.

Inspireres av Brumunddal

Etter 30. september tar torget en månedlang pause, før julegrana tennes 26. november og et travelt torg-år rundes av med gløgg og sju slag.

Berteig forteller at det brede programmet har fått andre byer til å se mot Brumunddal.

– Vi får henvendelser fra andre kommuner som vil komme hit og høre om torget vårt. Det er morsomt at andre byer blir inspirert av oss til å utvikle møteplassene sine, avslutter han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00