Fra åpningen av torget høsten 2013 har et bredt spekter av arrangementer gjort Lørdags-Brumunddal til et levende sted.

– Vi har passert hundre arrangementer nå, og da teller vi ikke med de nærmere 70 Byfest-tilstelningene som har vært her.

Det forteller kultursjef Asle Berteig, prosjektleder Lene Neby og byutvikler Monica Olsen Østenheden. Mandag presenterte den entusiastiske trioen torgprogrammet for 2016.

– Det er kult at vi har klart å gjøre torget til en sosial arena, smiler Berteig og får støtte av sine kvinnelige samarbeidspartnere.

– Nå snakker folk i Brumunddal stolt om torget sitt. Det har blitt en møteplass, og folk strømmer ut hver lørdag klokka tolv. Da vet de at det skjer noe, og slik blir det i år også, smiler Østenhenden.

Alle er velkomne

Istid 2016 på torget er over for lengst, men 7. mai åpnes sommersesongen til musikk fra Gaute Ormåsen. Fra da av går det slag i slag ut september. Pinseaften skal kirka feire sin bursdagsdag på torget, 18. juni kommer Stella Polaris på barnas byfest, midt i juli skal Prøysen hedres, og noen dager senere går Di Derre på scenen. I slutten av august dekkes brosteinen av sand for en sandhåndballturnering, og tre uker senere rulles kunstgress ut over plassen når dressurhunder skal showe for brumunddølene.

Og uansett om underholderne heter Tassen og Fido eller Gaute Ormåsen og Jo Nesbø, er arrangementene gratis.

– Alt skal være gratis her. Foreldre som til vanlig må fortelle barna sine at de ikke har råd til å gjøre det og det, skal kunne oppleve ting på torget, lover Berteig.

– Prinsippet om at arrangementene skal være gratis, har blitt viktigere og viktere for oss i løpet av de siste årene, fortsetter han.

Inspireres av Brumunddal

Etter 30. september tar torget en månedlang pause, før julegrana tennes 26. november og et travelt torg-år rundes av med gløgg og sju slag.

Berteig forteller at det brede programmet har fått andre byer til å se mot Brumunddal.

– Vi får henvendelser fra andre kommuner som vil komme hit og høre om torget vårt. Det er morsomt at andre byer blir inspirert av oss til å utvikle møteplassene sine, avslutter han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.