Ho jo to ho! Brünnhildes kamprop skal gjenlyde over hele Stortorget 19.juni, når Kringkastingsorkesteret, dirigert av Gregor Bühl, spiller opp med en av verdens ledende Wagnersporaner; Iréne Theorin som solist, og slipper valkyriene og andre go’svisker løs i gallakonsert for alt folket.

kupp

– Vi har gjort et kupp, stråler kunstnerisk leder Randi Stene.

For ikke bare er Theorin midt i Kirsten Flagstadrepertoaret, på høyden av sin karriere, og etterspurt over hele verden. Konserten, der Stene sjøl for øvrig blir med som valkyrie, og som videre mønstrer stjerner som Ville Rusanen, Ditte Højgaard Andersen, Ole Jørgen Kristiansen, årets festivalprofil Marianne Beate Kielland, og åtte mezzoer og sopraner fra Den Norske Opera og Ballett (!), blir gratis og franko for publikum, siden sponsorene tar hele regninga.

Hvor stor den blir til slutt, er ennå ikke avklart, men 750.000 kroner er utgangspunktet.

– Den blir finansiert, og ferdig med det, sier Kjell Magne Brobakken fra OBOS og Tore Slettvold fra Sparebanken Hedmark.

– Vi får trå til vi som kan. Kirsten Flagstad er en diamant for Hamar, vi vil gi de som bor her kvalitet og kaliber og en kunstnerisk opplevelse utenom det vanlige. Stortorget var fullt av folk etter hockeyfinalen. Nå kan mange tusen få oppleve opera uten terskel i sommer.

En god by å bo i

Dette blir den nest dyreste konserten i Kirsten Flagstad festivals historie. Den dyreste, på Domkirkeodden for tre år siden, samlet 3.000. Også den ble finansiert av de to samme sponsorene.

– Godt kulturliv gir en god by å bo i. Og så er det jo viktig for Hamar å sørge for noe som kommer i pluss, slik at vi også får noen gode historier, sier sponsorene.

Ambisjon

Iréne Theorin er svensk og synger i dag Kirsten Flagstads Wagnerrepertoar på de store scenene, som The Metropolitan i New York og Bayreuth. Hun har i mange år jobbet sammen med Randi Stene, hvis ambisjon fra første stund som kunstnerisk leder for Flagstadfestivalen har vært å få gjort noe av Flagstads repertoar i Flagstads festival i Flagstads fødeby.

– Men en Wagneroppsetning krever enorme ressurser, som vi med våre lokaler og budsjetter bare kan drømme om foreløpig. Derfor er det så ekstra flott å kunne sette opp denne torgkonserten og la det store publikum oppleve Kirstens repertoar, sier kunstnerisk leder Randi Stene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.