Hamarbandet Monsterman har for øyeblikket kapret 4 av 10 topplasseringene på NRK Urørt.
Monsterman er i vinden om dagen. Den siste uken har låtene Monstermann, Hun(d), Mastodonten og Perfekt Storm klatret opp på topp ti listen over de mest populære rockelåtene.
I løpet av de to ukene låtene har tilgjengelig har over 1600 klikket seg inn og hørt på dem. Lytterne har i tillegg valgt å stemme de opp på topplisten innenfor sjangeren.
- Det har gått voldsomt fort. Det selvfølgelig overraskende og kjempe stas, sier Morten Haug, vokalist, gitarist og frontmann i bandet.
Monsterman beskriver seg selv som et stoner-rock band sterkt inspirert av 70-tallet, krydret av 4 veldig forskjellige musikalske personligheter. - I bunn så ligger pentatoner og bluesskaler. Det er i samme landskapet som Led Zeppelin og Queens Of The Stone Age, men kjemper hardt for å ha vår egen stil, forklarer Haug. Alle Monsterman-låtene synges i tillegg på morsmålet. - Det er det som føles mest naturlig. Vi nordmenn har ikke like bra kjennskap til det engelske språket, og da kan det være vanskelig å få det til å høres ekte ut.

Det er hamarsingen Fredrik Ryberg, kjent fra Dunderbeist og Krace, som har redigert demoene. - Vi hadde en fullfart seanse i studio, og det skal sies at han gjorde en fantastisk jobb med materialet. Han har skrudd utrolig fin lyd, og vi er utrolig fornøyd med den jobben han gjorde. Det er litt sånn magiske fingre på den karen, sier Haug.NRK Urørt er et musikkprosjekt fra NRK som lar usignerte norske musikkartister dele musikken sin med resten av Norge via Internett, TV og radio. Prosjektet er først og fremst et nettsted hvor musikere har anledning til å laste opp egenprodusert musikk og presentasjoner og hvor det er mulig for andre å lytte til og kommentere musikken. Nettsidene ble lansert i november 2000 og har per dags dato over 30 000 band registrert i databasen.
- Urørt er en utrolig bra arena for undergrunnsmusikere. Vi får en plass å presentere usigna musikk ved siden av MySpace, som blir en helt annen greie. Urørt fungerer som paraply for alle sjangere, og det er helt fantastisk, sier Haug.
- Det er ikke bare å lage en CD og selge den. Det går ikke lenger. Urørt er helt essensiell i mange sammenhenger. Arrangører er ofte inne og sjekker ståa. Der plukker de artister som de vil signe eller ha på festivaler.
Og det er gode tider i vente hvis populariteten fortsetter. Hvert år plukkes nemlig ti av artistene fra nettstedet ut til Urørtfinalen hvor Årets Urørt blir kåret. Vinneren mottar en sjekk på 25 000 kroner og får i tillegg spillejobb på by:Larm og Norwegian Wood.

På fredag spiller Monsterman på støttekonserten til inntekt for Tante Gerdas Kulturscene. Det er flere lokale utøvere som står på plakaten, og både Christina Jacobsen Trio, Haugrom, Monsterman, Toril Nybrott, Margrete Nordmoen, Fred Dalbakk, 9 Fingers, Ramahdan, Stephen Thune Trio, Geir Lund og August Haave Lund og Dan Viggen stiller opp og fyller bakgården med musikk.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.