Hamarbandet Monsterman har for øyeblikket kapret 4 av 10 topplasseringene på NRK Urørt.
Monsterman er i vinden om dagen. Den siste uken har låtene Monstermann, Hun(d), Mastodonten og Perfekt Storm klatret opp på topp ti listen over de mest populære rockelåtene.
I løpet av de to ukene låtene har tilgjengelig har over 1600 klikket seg inn og hørt på dem. Lytterne har i tillegg valgt å stemme de opp på topplisten innenfor sjangeren.
- Det har gått voldsomt fort. Det selvfølgelig overraskende og kjempe stas, sier Morten Haug, vokalist, gitarist og frontmann i bandet.
Monsterman beskriver seg selv som et stoner-rock band sterkt inspirert av 70-tallet, krydret av 4 veldig forskjellige musikalske personligheter. - I bunn så ligger pentatoner og bluesskaler. Det er i samme landskapet som Led Zeppelin og Queens Of The Stone Age, men kjemper hardt for å ha vår egen stil, forklarer Haug. Alle Monsterman-låtene synges i tillegg på morsmålet. - Det er det som føles mest naturlig. Vi nordmenn har ikke like bra kjennskap til det engelske språket, og da kan det være vanskelig å få det til å høres ekte ut.

Det er hamarsingen Fredrik Ryberg, kjent fra Dunderbeist og Krace, som har redigert demoene. - Vi hadde en fullfart seanse i studio, og det skal sies at han gjorde en fantastisk jobb med materialet. Han har skrudd utrolig fin lyd, og vi er utrolig fornøyd med den jobben han gjorde. Det er litt sånn magiske fingre på den karen, sier Haug.NRK Urørt er et musikkprosjekt fra NRK som lar usignerte norske musikkartister dele musikken sin med resten av Norge via Internett, TV og radio. Prosjektet er først og fremst et nettsted hvor musikere har anledning til å laste opp egenprodusert musikk og presentasjoner og hvor det er mulig for andre å lytte til og kommentere musikken. Nettsidene ble lansert i november 2000 og har per dags dato over 30 000 band registrert i databasen.
- Urørt er en utrolig bra arena for undergrunnsmusikere. Vi får en plass å presentere usigna musikk ved siden av MySpace, som blir en helt annen greie. Urørt fungerer som paraply for alle sjangere, og det er helt fantastisk, sier Haug.
- Det er ikke bare å lage en CD og selge den. Det går ikke lenger. Urørt er helt essensiell i mange sammenhenger. Arrangører er ofte inne og sjekker ståa. Der plukker de artister som de vil signe eller ha på festivaler.
Og det er gode tider i vente hvis populariteten fortsetter. Hvert år plukkes nemlig ti av artistene fra nettstedet ut til Urørtfinalen hvor Årets Urørt blir kåret. Vinneren mottar en sjekk på 25 000 kroner og får i tillegg spillejobb på by:Larm og Norwegian Wood.

På fredag spiller Monsterman på støttekonserten til inntekt for Tante Gerdas Kulturscene. Det er flere lokale utøvere som står på plakaten, og både Christina Jacobsen Trio, Haugrom, Monsterman, Toril Nybrott, Margrete Nordmoen, Fred Dalbakk, 9 Fingers, Ramahdan, Stephen Thune Trio, Geir Lund og August Haave Lund og Dan Viggen stiller opp og fyller bakgården med musikk.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00