Alle tre er basert på store litterære suksesser. Først ut er «Fuglane», basert på Tarjei Vesaas’ roman, med Tom Styve i hovedrollen som Mattis – han som går under navnet «Tusten». 10. februar skal «Fuglane» spilles i Flagstad-salen i Hamar kulturhus.

Tom Styve har tidligere i desember avrundet rollen som Bør i Teater Innlandets «Bør Børson jr.». Fra den ganske elleville folkekomedien er spranget stort til Tarjei Vesaas’ ømme fortelling om Mattis, med Lasse Kolsrud som regissør,

«Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner like siden Vesaas’ roman først kom», heter det i Riksteatrets presentasjon. «Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp det at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt».

Havboka

En spesiell boksuksess er Morten A. Strøksnes «Havboka». en blanding av fiskeskrøne og fagbok. Boka har fått strålende kritikker i en rekke land, er lest av nærmere 60.000 nordmenn, og er oversatt til 25 språk. At det skulle bli teater av den, er likevel en av de største overraskelsene.

I en liten båt på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange – et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt. Det er utgangspunktet for boksuksessen «Havboka».

13. mars spills teaterforestillingen i Hamar, med Jan Sælid som skuespiller.

Bukkene bruse

En av Riksteatrets største suksesser de seneste årene er «Bukkene Bruse på Badeland» – basert på Bjørn F. Rørvik og Gro Moursunds barnebok. Oppfølgeren «Bukkene Bruse lager rumpebrann», er basert på andre bok i serien. Og denne gangen setter bukkene fyr på rumpa til trollet.

30. mars spilles forestillingen i Hamar, og alle barn har grunn til å glede seg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.