Kulturhusprogrammet for høsten fylles stadig opp. Ved siden av blant andre Kari Bremnes, Aurora og forestillinger med Riksteatret, legger Kulturhuset nå på to nye navn – artisten Guro von Germeten og showet ”Blam!”.

Slippkonsert 

Guro von Germeten er beskrevet som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, den kvinnelige Tom Waits og Kate Bush på Edit Piaf-piller. Hun er hyllet som en av de mest originale artister i norsk og europeisk musikkliv og leverer en smakfull og organisk miks av vise, vintage jazz, balkanske takter og smektende popmelodier.

Begge hennes forrige plater høstet strålende kritikker og terningkast fem og seks i pressen. Hamar Arbeiderblad ga full pott på terningen for albumet «Come Stand Before Me» (2013) og skrev at "Guro von Germeten igjen posisjonerer seg som noe av det meste spennende her til lands innenfor et vidt popjazzlandskap". I 2014 ble hun tildelt Prøysens Kunstnerstipend i forbindelse med jubileumsåret, som inspirerte henne til å utvikle musikken og til å ta i bruk morsmålet.

Til høsten er Guro klar med sitt tredje album, «Jeg fant en bit av deg», og slippkonserten kan du se i Kirsten Flagstad-salen fredag 4. september.

Superhelter og stunts

Senere samme måned blir det andre takter, når ”Die Hard” møter ”The Office” i den lekende og eksplosive actionkomedien, «Blam!».

For å unnslippe sine smertefulle og kjedelige 9-4- jobber spiller fire filmnerder ut sine favorittscener fra verdens villeste action-filmer. Kontorlandskapet blir forvandlet til en verden fylt av romvesener, superhelter og superskurker. Her blir det berusende galskap, uendelig idérikdom og kropper som kan gjøre det umulige.

Islandske Kristján Ingimarsson har samlet en hemningsløs gruppe skuespillere innen fysisk teater, sirkus og parkour. De serverer halsbrekkende stunts og fysisk komikk mikset med perfekt timede lydeffekter, i et lys- og lyddesign som vil fryde enhver filmfreak.

«Blam!» er er hyllest til alt som er lekent og modig og du kan se showet i Kirsten Flagstad-salen lørdag 26. september.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.