Lørdag kveld spilte Norges to eneste storband med kun kvinnelige musikere på Hamar teater.

«Nyttårsdamejazz», kunne by på både lokale Steens Dameavdeling og SheBop Big Band fra Oslo.

Mocci Ryen fra Hamar og Ingrid E. Thomassen var gjestevokalist for storbandene.

Steens og SheBop

Storbandene gjorde seg klare i ett av Hamar teaters hjørnerom, før konserten lørdag kveld.

Det var en spent og forventningsfull atmosfære i rommet, hvor munnstykker ble byttet ut og messinginstrumenter klargjort for spilling.

– Jeg tror det blir mye show og moro i kveld, med funky musikk og rå vokalister, sier lead saxofonist Mette Kari Worum i Steens Dameavdeling.

– Konserten er publikumsvennlig, og vi skal ha det kjempe artig på scena, forteller hun.

– Det er stas å få spille med SheBop Big Band, sier Steens bassist Marit Simonsen.

– De er idealet vårt som eneste andre kvinnelige storband i drift. De er våre helter, og det er fint å de scene med de, fortsetter Simonsen.

Ganske ferske, men fyller

Musikalsk leder for Steens Dameavdeling er Ola Røndahl-

– Det var Jan Erik Steen som starta bandet. Han har dessverre gått bort for noen år siden. Jeg ble spurt om jeg ville ta over bandet, og er veldig takknemlig for det, sier Røndahl.

Steens Dameorkester ble stiftet i desember 2013, men hadde ingen øvelser før januar året etter. For dameorkesteret er dette altså en femårsjubileumskonsert.

– Vi har hatt fem, seks konserter så langt, så vi er ganske ferske, forteller Marit Simonsen.

Hun kan opplyse om at de andre spillingene har hatt forbausende godt oppmøte, og flere bra, lokale gjestevokalister.

Oppmøtet på «Nyttårdamejazz» var også strålende, med en vrimlende og fullsatt Festsal på Hamar teater.

Spennende å spille sammen

– Det er spennende for oss i SheBop å få spille sammen med et annet damestorband. Planen om felles nyttårskonsert ble lagt da vi møtte flere fra Steens på DølaJazz i Lillehammer, sier Trombonist Trude Bang, som synes det er fint å komme til Hamar fra Oslo, samt spennende å se hvor mange som dukker opp her.

Kvelden gikk hen i to bulker med storbandspill. Først spilte de lokale, så SheBop. Mocci Ryen og Ingrid E. Thomassen sang på numre her og der hele vegen, og et velvillig publikum i fullsatte Hamar teater tydde ofte til applaus. Føttene som jobbet ihuga med å følge taktene under stolene i Festsalen, vitnet om en groovy og stemningsfylt kveld.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.