En kan vel nesten kalle det en tjuvstart på ventetida, og mange lot seg lokke til Vang kirke og kor-konsert torsdag kveld. De brennende faklene på utsiden av kirka vitnet om den sterke kontrasten til vinter-kulda på innsiden. 

 

Folk måtte sette seg tett sammen så alle fikk plass, både unger, godt voksne, og alle i mellom. Konserten er et samarbeid mellom flere lokale kor, og som konferansier Heidi Granlund så klokt konstanterte: 

- Dette er en kveld for store variasjoner. 

Det skulle vise seg å være helt riktig. Store strekk fra barne-gospel til religiøse toner, og fra soul-svisker til allsang. Alt sammen helt innenfor i en slik type konsert, og gav de fremmøtte muligheten til å bevege seg i takt med rytmene eller bare lytte og nyte. 

Følgende kor sto på programmet: Hamar Soul-Children, Toneheimskoret, Brødrerøster, Toneheim kammerkor og Hamar Gospelkor. Hver for seg og sammen skapte de meget god stemning i kirka, og det var opptil flere ganger både klapp og jubel.

De kanskje aller største sjarmørene danner Hamar Soul Children sammen med dirigent Marte Vikanes Sameien. Samme dirigent leder også Hamar gospelkor, som  med dyktige solister leverte sjelfulle toner til stor begeistring. Sistnevnte kor hadde også med seg Ole Gjøstøl på piano og Lehel Laszlo på bass, som med sine stødige linjer og spilleglede løftet lydbildet mange hakk. 

Toneheim-elevene hadde tatt turen over gata, og stilte mannsterke med 160 elever. Slikt blir det kraftig trøkk av, og når samtlige kor pluss publikum avsluttet med «Deilig er jorden» ble det så salig at det likegodt kunne vært julekvelden i morra. Alle HA snakket med ved utgangen kunne melde om god adventsfølelse.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.