-Dette er utrolig kult. Det er selvsagt de som er grunnen til at vi er her i dag, sier Torleif Tollefsrud Gjølberg. Han var til stede i Elvarheimsparken sammen med Siri Tveitan, Vegard Kornberget og Mari Midthaug for ta del i en av årets store begivenheter i Elverum.
- Et av favorittbandene mine, og et herlig live- band, forteller Mari Midthaug når hun skal beskrive sitt eget forhold til The Wombats. Hele gjengen syntes det er fantastisk at arrangørene har fått på plass en så stor headliner.
- Det er egentlig ganske utrolig at The Wombats spiller i Elverum, men jeg vil tro at bassisten har hatt en finger med i spillet, sier Midthaug.

Hjemvendt bassist

Med elverumsingen Tord Øverland Knudsen på bass er The Wombats mest sannsynlig tidenes største pop- rockband med utspring i Hedmark fylke. Det engelske bandet nyter fantastisk suksess, og har produsert monsterhits som «Let's Dance To Joy Division», «Moving to New York», «Tokyo-Vampires & Wolves» og «Techno Fan» som de mest kjente. Fredag sto den hjemvendte Elverums- helten og resten av bandet på scenen i Elvarheimsparken- åtte år etter bandets første konsert på Volumfestivalen.

Regn ingen demper

Historien om Volumfestivalen og The Wombats går åtte år tilbake i tid. Den gangen spilte Matthew Murphy, Tord Øverland Knudsen og Dan Haggis i kjelleren på det nå nedlagte utestedet Alexis foran 30 publikummere. Bandet hadde den gang bare gitt ut et knippe EP-er. Volumfestivalen 2005 var deres første norgeskonsert, og den første festivalen bandet noen gang spilte.
Arrangørene av volumfestivalen har i flere år gjort flere forsøk på å hente bandet tilbake til Elverum, og fredag kveld fikk publikummerne endelig det de har ventet på når rockerne omsider dukket opp på scenen.
Med vekslende regnskurer ble det også en våt begivenhet, men det la ikke noen nevneverdig preg på totalopplevelsen. Det viktigste var tross alt det som foregikk på scenen, og The Wombats gå publikummerne et etterlengtet volum- show.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.