- «Jaktkantaten» av Johann Sebastian Bach er en verdslig kantate – kall det gjerne en mini-opera, sier Guro Hjemli. Sammen med Jon Fredrik Hjemli står hun bak Nivalis Barokk – Innlandets tidligmusikkensemble. Nå gjør de en skikkelig storsatsing, med et orkester som består av 14 personer.

Sangsolistene er alle fra Hedmark eller har lokal tilknytning; det er Guro Hjemli, Bernt Ola Volungholen, Magnhild Korsvik og Mathias Gillebo.

Stort orkester

Orkesteret består av horn, oboer, fløyter, strykere og basso continuo. Et slikt orkester er ikke ofte å høre her i distriktet, og de vil også framføre instrumentalmusikk av Bach, nærmere bestemt Brandenburgkonsert nummer 1,

- Felles for alle er at de er høyt utdannede spesialister på framføring av Bach, og jobber over hele Europa som frilansutøvere av barokkmusikk. Konsertmester er Stefan Lindvall, fiolinist kjent fra Bergen Barokk, Drottningholm Baroque Ensemble og Barokksolistene. Strykerne ellers er fra Oslo, men en barokkfiolinist har nylig gjort hedmarking av seg og er til daglig å finne i Vallset, nemlig Vårild Sofie F. Schürmann.

UT PÅ TUR

Nå venter en hedmarksturné med fem konsertsteder. Det starter 15. september på Tingnes kulturhus, og går deretter til Vallset samfunnshus (16.9.), Hamar Teater (18.9) Tronsalen på Tynset (19.9) og i Storstua på Koppang (20.9.).

Det er på alle måter en utradisjonell hedmarksturné, som er kommet i stand med støtte fra blant annet Hedmark fylkeskommune gjennom sin tilskuddsordning for profesjonelle musikere i Hedmark.

– For oss som profesjonelle musikere betyr det mye, og vi ser at ringvirkningene er store for musikkmiljøet, heter det i presseskrivet fra Guro Evensen Hjemli og Jon Fredrik Hjemli.

Jaktglad

Verket er skrevet 1713 i anledning en kongelig fødselsdag, og inneholder noen virkelige musikalske perler som arien «Schafe können sicher weiden» – sunget av gjetergudinnen Pales, i Guro Evensen Hjemlis skikkelse. Andre rollefigurer er jaktgudinnen Diana (Magnhild Korsvik), hennes utkårede, den vakre gjeteren Endymion (Mathias Gillebo) og skogsguden Pan (Bernt Ola Volungholen).

– Et absolutt høydepunkt for barokk-entusiaster, sier Guro Evensen Hjemli.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.