Electric Light Orchestra (ELO) var et ambisiøst og pompøst band fra 1970-tallet, under ledelse av briten Jeff Lynne. Bandet oppsto i 1971, som en videreføring av et tidligere band, «The Move». Bandet bærer preg av flere sjangere, deriblant pop, symfonisk rock, progressiv rock og elektronika. ELO hadde stor musikalsk påvirkning fra The Beatles.

Legender

ELOS suksess på 70 og 80-tallet resulterte i en rekke gull og platina album og topp ti hits som « «Can't Get It Out of My Head», «Telephone Line», «Spaceship» og plasserte bandet som et av de mest kjente og viktigste bandene i historien om rock.

På toppen av ELOs suksess levde framtidige ELO II medlemmer Bev Bevan, Mik Kaminski, Kelly Groucutt og Lou Clark livet til rockelegender. Fredag 21. juni 2013 står de på samme scene som Ulf Lundell og Robben Ford, opplyser festivalsjef Thor Birkeland Hansen.
 

50 millioner plater

ELOs besetning endret seg stadig opp gjennom årene med ikke mindre enn 18 medlemmer, som alle har bidratt til bandets sound. På midten av 70-tallet hadde ELO blitt et av de mestselgende bandene i musikkindustrien. Fra 1972 til 1986 akkumulerte ELO 27 topp 40-hit singler i Storbritannia og USA og solgte over 50 millioner plater.

ELO ble oppløst i 1979. På slutten av 1980 satte Bevan (som eide rettighetene til ELO-navnet sammen med Jeff Lynne), Groucutt, Kaminski og Clark sammen igjen gruppen som ELO del II. Eric Troyer, ble brakt inn på keyboard og vokal og Phil Bates på gitar og vokal. ELO del II sto nå på scenen som et seks mann symfonisk rockeband ELO del II og fortsatte å begeistre publikum over hele verden med sin fremragende musikalitet og fantastiske låtmateriell.

Rett før tusenårsskiftet gjorde bandet ytterligere to personellendringer. I 1998 erstattet gitarist Parthenon Huxley Phil Batesl, og når ELOs trommeslager i tretti år, Bev Bevan, kunngjorde sin avgang i 2000 ble han umiddelbart erstattet av Gordon Townsend. Etter at Bevan forlot bandet fortsatte de gjenværende medlemmene nå som The Orchestra.

Under sitt nye navn har The Orchestra siden 2000 spilt for utsolgte hus over hele verden. Orkesteret led et tap i 2009 da bassist/vokalist Kelly Groucutt døde plutselig på retur hjem fra et show i Berlin. The Orchestra landet da veteranen Glen Burtnik som Kellys erstatning.

The Orchestra vil selvsagt framføre kremen av hitlåter ELO/ELOIIs omfattende katalog i Strandgateparken fredag 21. juni. Det grunn til å The Orchestra er tuftet på originale medlemmer av ELO/ELO II, og det nærmeste man kommer The Electric Light Orchestra i dag, med 2 opprinnelige medlemmer - Mik Kaminski på fiolin og Louis Clark på keyboards. Louis Clark var orkesterleder i ELO siden albumet Eldorado i 1974, sier Birkeland Hansen.

Bandmedlemmene:

Mik Kaminski / Fiolin - eks ELO and ELO II
Louis Clark / Keyboards - eks ELO og ELO II
Eric Troyer / Keyboards, Vokal - eks ELO II
Vokalist «Woman» by John Lennon, «Uptown Girl» by Billy Joel, «Total Eclipse of the Heart» by Bonnie Tyler and on songs by Aerosmith, James Taylor, Meatloaf, Kiss, Lou Reed and mage andre.
Gordon Townsend / Trommer - eks ELO II
Glen Burtnick / Bass, Voc - eks Styx og ELO II
Parthenon Huxley / Gitar, Vokal - eks ELO II
Solo og som bandleder I andre band har han tre «Album of the Year awards» og en nunnery 1 single på «Rolling Stone Magazine's Exclusive Download chart».
Huxley har dessuten skrevet fire Top 20 hits med andre artister. (Blant andre Foreigner)

20.-23. juni

Hamar Music Festival (HMF) arrangeres 20.-23. juni 2013. Festivalen har utviklet seg til å bli den største musikkfestivalen i Innlandet og er blitt et høydepunkt for folk flest, ikke bare i Hamar-regionen, men også for folk utenbys fra. Målet er å trekke flest mulige til Hamar og tilby positive musikalske opplevelser. Festivalen har de senere årene solgt 7-10.000 billetter og har årlig hatt 15-18.000 besøkende. Det er tidligere kjent at Wyclef Jean, Oslo Ess, Violet Road, Robben Ford, Vinni og Ulf Lundell kommer til Hamar Music Festival 2013. Salg av billetter og pass er allerede i gang via Billettservice.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.