Thailand kommer til Vikingskipet. Denne høsten flytter altså thaikulturen i Hamar, for en dag. Arrangørene, Hamar Olympiske Anlegg AS, og hovedansvarlig «Aree Melby» fra A.M.World Music AS, regner med at folk kommer fra fjern og nær for å få med seg den store, kulturelle begivenheten.

«Thaimat & Music Festival»

Tittelen på festivalen røper mye av det som skal skje i Vikingskipet, den 23. september. Thaimat og Thailandsk musikk, er hovedfokuset på festivalen. Bandene «Carabao» og «Malihuana», er visstnok de største bandene i Thailand, og skal holde konsert i Vikingskipet.

-De er vel veldig kjente i Thailand? Sundemoen stiller spørsmålet til Melby.

-Hvis du kommer til Thailand, og spør noen; «hvem er Carabao», så kjenner alle til bandet. svarer hun.

I tillegg til musikkinnslagene og maten, blir det salgsboder som tilbyr ulike varer av silke og tradisjon, og naturligvis Thai-massasje.

-Vi vil presentere Thailands kultur til både thailandske og norske gjester, konkluderer Administrerende direktør for HOA, Viggo Sundmoen, og organisator fra A.M.WM, Aree Melby. Det er visjonen for arrangementet.

Det er Aree Melby som tok initiativet til å arrangere «Thaimat & Music Festival». Hun mener at Vikingskipet er både praktisk og passende, på grunn av den store plassen innendørs, og parkeringsmulighetene utendørs. Viggo Sundemoen er engasjert, og Hamar Olympiske Anlegg synes det er spennende å være med på prosjektet. Aree Melby har med seg 15 frivillige medhjelpere i staben sin, og begge parter er i full sving med organisering før den store dagen.

Fra fjern og nær til Hamar

-Det kommer også noen fra utlandet. Thailendere i andre land har bestilt billetter til fly og arrangement, forteller Aree Melby.

-Jeg vil samle Thaifolk fra hele Norge, og jeg vil vise Thaimusikk og Thaikultur til nordmenn. Nå har vi tre måneder igjen, og vi regner med å få solgt enda flere billetter, legger hun til.

-Jeg synes det er spenstig å hente alt dette til Hamar, kommenterer Viggo Sundemoen.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00