Den Thailandske kulturen har vokst seg stor i Norge. På lørdag ble det avholdt en stor Thaifestival i Vikingskipet. Musikk, dans og mat var hovedfokuset, men muligheten for massasje og handling av klær var også til stede. Interessen blant folk var stor, og mange hadde tatt turen langt for å få med seg denne begivenheten.

stor variasjon

På Festivalen var det mye mat å få kjøpt. Utvalget var stort, og man fikk kjøpt alt fra vårruller til spennende retter som man ikke finner til vanlig i Norge. Utvalget av øl og andre drikkevarer var også eksklusivt. Med alt ifra tradisjonell buddhistisk kultur til nyere popkultur var det også stor variasjon i underholdningen, og for dem som var interesserte var det og muligheter for å få thaimassasje. Stemningen var god og de frammøtte så ut til å kose seg med god mat og underholdning i Vikingskipet.

Lang reiseveg

Mange hadde reist langt for å få med seg Thaifestivalen på Hamar. Noen hadde reist helt ifra Thailand, mens andre reiste ifra forskjellige steder i Norge. Somkuan Andersen var en av dem som ikke reiste ifra Thailand, Hun bor i Tønsberg og var i Vikingskipet for første gang på lørdag. Hun representerte Wat Thai Norway som er den Thailandske Buddhistforeningen i Norge. Wat Thai Norway stilte med mat, musikk og dans.

Presentasjon av kultur

Thaimat & music festival er ment for at alle som vil kan få et innblikk i Thailandsk kultur. Initiativet er tatt av Aree Melby ved A.M. World Music. I samarbeid med Hamar Olympiske Anlegg har hun og A.M. WM arrangert denne festivalen for alle som er interessert i å lære mer om Thailandsk kultur. Bandene som er hentet inn er Carabao og Maliuhana. Disse to bandene er to av de mest kjente bandene i Thailand og det var tydelig at de tilreisende gledet seg allerede ved lydprøvene som var tidligere på dagen. Det er tydelig at den Thailandske kulturen står sterkt i Norge og at mange er interesserte i å finne ut mer om denne kulturen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00