Henrik Wergeland ble født 17. juni 1808 og er dermed seks år eldre enn grunnloven. Men han skal jo feires av andre grunner.

Wergelandsfeiringa starter i Tangen samfunnshus klokka 11.00. Først blir det sangleker. Deretter blir det opplesning, først av de aller minste, så blir det elever fra Tangen og Steinerskolen som tar ordet. «Friheten må gjestfri være» er navnet på familieforestillingen med dans, dialog, dikt, drama, eventyr og sang ved barn fra Grav litteratur- og teatergruppe. Liv Cecilie Birkeland, Anne Jorunn Kydland og Maj-Christel Skramstad har hatt regien. Blomstertoget er vel kanskje det som er mest kjent fra 17. juni feiringa, med prosesjon til Tangen kirkegård, hvor blant andre Dagne Groven Myhren framfører «Norges Storthing» av Henrik Wergeland.

«Torvslaget 1829» mellom 17. mai kongen Henrik Wergeland og unionskongen Karl Johan blir omtalt av Jorunn Skjeggestad. Så blir det enda flere dikt og litt sang. Etter at alle har fått stilt sulten skal hjernen trimmes med en sitatjakt og blomsterspørrelek. Boktrykkerkunstens opprinnelse blir heller ikke glemt.

Feiringa avsluttes i Tangen kirke klokka 18.00 med foredraget:Henrik Wergelands far, Nicolai Wergeland, allsidig prest og en av fedrene på Eidsvoll, ved Dagne Groven Myhren. Avslutningsvis spilles Nicolai Wergelands bryllupsmarsj.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.