Torsdag kveld inviterer Sanglaget til visekveld med allsang på kulturkafeen Tante Gerda i Hamar.
Målet for kvelden er først og fremst å synge kjente og kjære viser sammen, og sangtekster deles ut til alle. Du kan også ta med gitaren, og i pausen kan man få kjøpt kaffe eller te og litt å spise og det blir loddsalg.
Ole Gjøstøl sitter ved pianoet, mens Tor Karseth er kveldens gjest. Han vil inspirere forsamlingen med sin visekunst og sang, og Sanglaget vil lære bort en av hans mange perler.
Planen er at dette skal bli den første av en serie visekvelder på Tante Gerda.
Sanglaget søker å etablere et visesangmiljø i Hamar der mennesker kan komme sammen og synge for og med hverandre.
Sanglaget har utspring fra noen av musikkrådets «Jeg kan ikke synge-kurs », «Jeg kan synge litt-kurs» og andre temakurs, og det var Toril Nybrott som i 2002 ut i avisen for å lage et kor der alle kunne delta.
Selv om det primære er å komme sammen for egen hygges skyld, ønsker sangfuglene å utvikle seg litt og ha et mål å jobbe mot. Ett av målene er å dele sin sangglede, noe de altså gjør i torsdagens visekveld.
Nå har koret engasjert Nybrott på nytt med mål om å tilby et permanent tilbud om å synge sammen med andre. Kort sagt et tilbud til deg som ikke ønsker å forplikte seg i en tradisjonell kor-form.
- Siden dette konseptet er et mitt hjertebarn, er det en glede og hedersbevisning å få være gudmor til denne gruppen sangglade mennesker, sier Toril Nybrott.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00