Leve Hedmark markerer Verdensdagen for selvmordsforebygging i Sirahuset i Grønnegata vis-à-vis fengselet tirsdag klokka 18.00. Bildekunstner Eline Medbøe holder foredrag om «Minneteppekunst som sorgbearbeiding» og viser fram minnetepper. Teppene er minnesmerke laget av selvmordsetterlatte. Hun viser også bilder fra arbeidet med minneteppet og snakker om møter med over 120 selvmordsetterlatte over hele landet. Hun er selv etterlatt etter at moren, skuespilleren Katja Medbøe, tok sitt eget liv. Det blir salg boken hennes «Minneteppet». I tillegg leser dikter og forfatter Ove Røsbak utdrag fra sin bok «Sorgen danse på ælven i mårråssol» fra 2011. Det blir enkel servering i markeringen som er åpen for etterlatte og andre interesserte. Leve - landsforeningen for etterlatte ved selvmord ble etablert i 1999 og er en frivillig livssynsnøytral organisasjon som har som formål å sikre omsorg og støtte til etterlatte ved selvmord.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.