Verdens diabetesdag markeres hvert år over hele verden 14. november. I Norge rettes søkelyset mot alvoret ved sykdommen, og viktigheten av å finne de med uoppdaget diabetes. Det er mange frivillige som jobber for diabetes. Diabetesforbundet Hamar og Omland er til stede på apotekene rundt om i nærdistriktet. I Moelv, Rudshøgda, Brumunddal og Hamar og mange andre steder i Hedmark. Her er det mulighet for å måle blodsukker, sjekke diabetesrisiko eller bare for å slå av en prat. I Vallset er det åpen dag hos Irenes Fotklinikk som tilbyr fotkontroll for personer med diabetes type 1 og 2 klokka 10.00-18.00. Der finner du også lederen for Diabetesforbundet Hedmark på stand. Konsekvensene av uoppdaget diabetes kan være store, fordi ustabilt blodsukker over tid skader de små nervene og blodårene i kroppen. Det er viktig å oppdage diabetes på et tidlig stadium, fordi god og tidlig behandling minsker risikoen for komplikasjoner. Man regner med at 175.000 mennesker i Norge har diabetes type 2 uten å vite om det. Blått er den internasjonale fargen for diabetes. Fra Tromsø til Paris, New York og Dubai, og mange steder imellom, bader bygninger i blått lys. I Brumunddal er Teatersalen lyst opp i blått under diabetesdagen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.