Søndag klokka 13.00 blir det foredrag på Glomdalsmuseets auditorium om sykehusene i Elverum gjennom årenes løp. Erik Arnesen tar tilbakeblikk på Elverums sykehushistorie. Arnesen er tidligere overlege ved sykehuset i Elverum og jobber i dag aktivt med medisinhistorie. I Elverum har det gjennom årenes løp vært flere sykehus som alle på sitt vis har vært tilpasset helsesituasjonen i området. Blant disse er Elverum sykehus (tidligere Hedmark fylkessykehus fra 1922 og senere Hedmark Sentralsykehus) og Epidemisykehuset i Sandbakken, som i dag står nyrestaurert og klart for nye oppgaver. Det har også vært planer om å bygge sykehus på Terningen skanse et par kilometer vest for Elverum sentrum langs riksveg 25. Hva slags sykehustilbud vi skal ha i Hedmark er et spørsmål som det alltid har vært mange og ulike meninger om. Og i foredraget framhever Arnesen at planlegging og utbygging av sykehus alltid står i forhold til hva som skjer i resten av samfunnet, og at det å bygge sykehus er ikke bare er å løse problemer her og nå, men også å planlegge for framtiden. Museet anbefaler også publikum til å benytte anledningen til å se de medisinhistoriske utstillingene i den gamle museumsbygningen, Apoteket og Gammeldoktoren, før eller etter foredraget.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.