Sursøt grønnsaksalat lager du med deilige rotgrønnsaker og eddikdressing over. Salaten passer ypperlig som tilbehør til middag eller som en frisk liten forrett.

Ingredienser:

3 stk løk

1 stk knollselleri (sellerirot)

3 stk gulrot

2 ss smør

½ ts salt

½ ts pepper

1 ss eddik, 7 %

½ ss sukker

¼ bunt frisk kruspersille

Fremgangsmåte:

Løken renses og skjæres i tynne ringer som surres sammen med selleri og gulrøtter i små treninger. Ha svak varme. Grønnsakene skal bli så vidt møre.

Salaten smakes så til med salt, pepper, eddik og sukker.

Dryss godt med klippet kruspersille over rett før servering.

Denne salaten er deilig til både kjøtt- og fiskeretter. Den kan evt. være et alternativ til surkål.

(Opplysningskontoret Frukt og Grønt)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.