«Stabat Mater» av Giovanni Battista Pergolesi oppføres i årets påskekonsert i Ringsaker kirke fredag klokka 19.30 av Vokalensemblene Cantarelle og Resonance, solistene Anna Sundström Otervik (sopran) og Anna Gunnarsson (alt), Kammerensemblet Mjøsmusikk, Olaf Aasen og Lars Strømmen (fioliner), Sigrun Eng (cello) og Roger Andreassen (orgel). Giovanni Battista Pergolesis versjon er blitt den mest populære blant mer en hundre ulike utgaver, og vokalensemblet Cantarelle har framført verket regelmessig siden 1999. «Stabat Mater Dolorosa» (latin for «Stod der moren, fylt av smerte») er en katolsk hymne fra 1200-tallet. Diktet fortsetter på mange måter der Johannespasjonen ender, og skildrer Marias sorg og lidelser der hun står gråtende under Jesu kors. Den ble tidligere tilskrevet Jacopone da Todi, men i dag regnes Bonaventura som den mest sannsynlige forfatteren. Hundreåret for Benjamin Brittens fødsel minnes verden over, og Englands store komponist hedres også i Ringsaker kirke fredag når Cantarelle og Resonance framfører «Missa Brevis». Verket har satsene «Kyrie», «Gloria», «Sanctus» og «Agnus Dei». Orgelpartiet utføres av Roger Andreassen. Påskekonserten i Ringsaker kirke gjentas i Lillehammer kirke lørdag.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.