Barokkmusikk som passer for Stange kirke blir framført i kirken søndag klokka 19.00 av Guro Evensen Hjemli (sopran), Jon Fredrik Hjemli (barokkobo), Gesine Petersmann, (barokkcello), Erik Skanke Høsøien (lutt/teorbe) og Martin Lennox (orgel). Guro Evensen Hjemli og ektemannen Jon Fredrik Hjemli har tidligere gjestet kirken med sitt Nivalis Barokkensemble. Denne gangen har de sammen med organist Martin Lennox funnet et program som er skreddersydd for kirkerommet. Erik Skanke Høsøien fra Trondheim spiller teorbe, som er en slags lutt med lange basstrenger. Han har studert i Norge og Tyskland og spilt med en rekke orkestre, ensembler og på festivaler og ved Den Norske Opera. Gesine Petersmann kommer fra Tübingen i Tyskland. Hun har blant annet studert i Trossingen, Den Haag, Frankfurt og München, og spiller med forskjellige ensembler i hjemlandet. Hun benytter et instrument som er bygget av Nicolas Bertrand, Paris, i 1714. Repertoaret tar utgangspunkt i viktige årstall i kirkens historie. Musikken blir bundet sammen med noen ord om den aktuelle tiden i musikkhistorien (1600-1700) og i Stange kirkes historie. På programmet står musikk av J.S. Bach, G.F. Händel og A. Vivaldi, og av noen av de mer ukjente komponistene. Det blir både orgelmusikk fra galleriet og mindre besetninger med vokal og instrumentalmusikk i kirkerommet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.