De siste ukene har det stormet rundt Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep (Smiso). En kostbar sluttavtale med tidligere daglig leder er en av de utløsende årsakene som har gjort at senteret nå er på randen av konkurs.

Lederne i henholdsvis Hamar og Stange Frp, Erling Behrens og Truls Gihlemoen, mener det er rett og rimelig at det sittende styret frivillig stiller sine plasser til disposisjon.

– Smiso har åpenbart hatt manglende kontroll og oversikt over økonomien. Feilansettelser og dårlig kvalitetskontroll tyder på manglende kompetanse, sier en svært tydelig Gihlemoen.

– Brukerne skal ikke lide

Hamar og Stange Frp anbefaler at hele styret stiller sine plasser til disposisjon, og at kommunestyrene sørger for å få valgt et nytt styre med en større partipolitisk bredde.

De to Frp-lederne er tydelige på at de ønsker at Smiso skal bestå.

– Styret må vise mer åpenhet for å gjenopprette tilliten til organisasjonen. Det er viktig at styret viser at de har oversikt over et så viktig tiltak som Smiso. Brukene skal ikke måtte lide som følge av økonomiske uregelmessigheter, sier de to.

Kritiserer Ap-dominans

Gihlemoen er kritisk til dagens styresammensetning, som han mener for tungt preget av lokale Ap-politikere.

– Jeg synes det er underlig å velge Trine Lise Staarvik, en ung og uerfaren varaordfører, til å sitte i styret. Visste hun hvilken redningsaksjon hun sto overfor da hun ble valgt, spør han retorisk.

Frp-lederne er enige om at det nye styret må forankres i kommunestyrene på Hedmarken.

– Nå må man sørge for å velge kompetente og erfarne styrefolk med erfaring fra tidligere redningsaksjoner. Jeg etterlyser også en større politisk spredning slik at flere partier er representert, sier Gihlemoen.

Frp-lederne vil ikke kritisere eller peke på navngitte styremedlemmer. Om nyvalgt styreleder Thorleif Sørhol Nielsen, som hittil har fått gode skussmål internt hos Smiso, sier Behrens følgende:

– Vår anbefaling gjelder hele styret. Det kan være naturlig at Nielsen blir valgt inn igjen som leder, men det skal vi ikke ta stilling til her og nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.