- Seniordans er toppen for kroppen, og «D'er æiller fali før den som dæinse», står det å lese i en avis. Og det er så sant som det er sagt, hevder danse- og gruppeleder Marit E. Nyberg i Seniordans Løten (SDL). Hun legger til:
- Dansen gir oss glede og trim for både kropp og sinn. Og det likeste er vel kanskje at den passer for både single og par. Men det er slett ikke alle som vet hva seniordans er, og det blir ofte sett på som temmelig sedate greier.
Seniordans Løten ønsker derfor å motbevise dette. Kvelden på Bøndesen er åpen for alle som er interessert og samtidig litt nysgjerrige på hva seniordans er.
Det blir informasjon om seniordans og servering kaffe og kake med litt dans etterpå.
Seniordans har ikke det tradisjonelle mann/dame-mønsteret, men partnerne som markeres rød eller blå. I prinsipp foregår dansen i ring med jevnlig partnerbytte.
Men det finnes en mengde variasjoner, som for eksempel dans på linje (linedance), formasjoner og andre sammenstillinger.
- Det sosiale er et veldig viktig moment. Det at vi kommer sammen til hyggelig samvær, samtaler, kaffekos og ikke minst at vi treffer igjen gamle venner. Ringen blir på en måte sluttet, sier Nyberg.
Seniordansen er «overalt», med grupper i Hamar, Stange, Vallset og Løten, og mange andre kommuner i distriktet, slik at vegen behøver ikke bli for lang.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00