Zienerfilharmonien består av Maren Bjørnstad (fiolin), Morten Sand (trekkspill), Halvard Bjørkås (gitar), Morten Strypet (kontrabass) og Torgeir Ziener (klarinett).
Ensemblet ble satt sammen i anledning Kvennstuguteatret i Vallset sin oppsetning av forestillingen «Rakariva» i 2009 og 2010. En vittig tunge som syntes ensemblet låt så fint at det fortjente et eget navn, annonserte det ved en av forestillingene som Ziener-filharmonien, og det er et navn ensemblet bærer med stolthet.
Ensemblet har et repertoar som tar utgangspunkt i Hedmarksbygdenes dansemusikktradisjoner slik de ble til på siste halvdel av 1800-tallet. Men de har også kastet sine øyne på en særegen ensemblemusikk som oppsto i Wien omtrent på den samme tiden.
Her skapte brødrene Johann og Josef Schrammel, som begge var fiolinister og komponister, sin egen dansemusikkstil som ettertiden har gitt betegnelsen Schrammel-Musik. Med sin kvartett bestående av to fioliner, klarinett og gitar, musiserte de i Wiens kafeer og vinstuer med selvkomponerte, innsmigrende valser, polkaer og marsjer. Konserten søndag byr på noen smakebiter av disse wienerske godbitene sammen med lokal musikk fra denne tiden, signert komponister som Lars Hollo og Oluf Melvold.
- Noen små avstikkere til varmere himmelstrøk kan det kanskje også bli. Og sammen med musikken kan publikum få nyte en god kopp kaffe og noe godt å spise fra teaterets kafé og kanskje for en kort stund føle seg hensatt til det glade Wien eller en ballsal på Hedmarken, sier Torgeir Ziener.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00