Søndag kveld gjester Bettina Grube Hedmarken med sin helaftens soloeurytmiforestilling «Rose von Jericho». Det betyr at publikum på Hedmarken for første gang kan oppleve et soloeurytmiprogram med både tekst og musikk.
Med seg har Bettina Grube pianisten Karin van Buiren, og tekstleser, Roswitha Meyer-Wahl. Regien er ved Rob Barendsma. Forestillingen vises på Steinerskolen i Sandvika i Ottestad i regi av Eurytmistforbundet i Norge.
På programmet står monologen «Hvor mistet du språket ditt, Matia», fritt bearbeidet etter Christine Brückner (1921-1969).
Av musikk kan du se og høre utdrag fra «Fantasi i fiss-moll» av C.F.E. Bach, «Adagio» fra «Sonate i c-moll» og «Scherzo und Trio» fra «Sonate i A-dur» av Franz Schubert.
I «Haddekar» av Eric Sommerström (1954) blir det eurytmi med maske.
Avslutningsnummeret «Die Alte» (den gamle) inneholder også musikalske fragmenter fra «Dream Images» fra «Makrokosmos» av Georg Crumb (1929).
Navnet eurytmi er hentet fra gresk og betyr harmonisk bevegelse. Eurytmi er synlig sang - toneeurytmi og synlig språk - lydeurytmi.
Eurytmi er en bevegelseskunst som ble initiert av Rudolf Steiner i 1911-12 for å se om det var mulig å utvikle en ny bevegelseskunst som tok utgangspunkt i en spirituell menneske- og verdensforståelse.
Eurytmisten søker å komme til en sammensmeltning av innhold og form, som kan gi tilskueren en kunstnerisk totalopplevelse.
«Vi gleder oss og er stolte at vi kan tilby dette sterke og gripende eurytmiprogrammet. Eurytmi er først og fremst vår tids scenekunst, med alle sine uttrykksmuligheter», heter det i pressemeldingen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.