Bak Rød knappkampanjen «Stopp vold mot kvinner» står Den norske kirke, Islamsk Råd, Reform (Ressurssenter for menn), Norske Kvinners Sanitetsforening, Krisesentersekretariatet, Virke og Juridisk rådgivning for kvinner (JURK).

Som bærer av rød knapp viser man sin sympati med kampanjens nulltoleranse for vold mot kvinner. Den røde knappen er symbolet for kampanjen. Rødt er valgt fordi rødt signaliserer stopp, samtidig som rødt er kjærlighetens farge.

Kampanjens røde knapp har fire hull. Hullene symboliserer fire områder der vi mener det er spesielt store kunnskapshull som må tettes, nemlig rettigheter, hjelpetilbud, forebygging og forskning.

Arrangørene har ikke glemt at menn også utsettes for partnervold, men med denne aksjonen setter de fokus på kvinner som i langt større grad blir utsatt for grov vold, omfattende kontroll, trusler, seksuelle overgrep og partnerdrap.

Du får mer informasjon i gågata lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.