Ringsaker bibliotek i Brumunddal og Maria Sundal har gått sammen. De har ordnet besøk av Helge Gudheim, Ragnar Pedersen og Karen og Halvor Monssveen.
Helge Guheim fra Valdres har skrevet flere bøker. Han er en engasjert og ivrig formidler, også uten manuskript. En av hans siste bøker er: «Ysting i Valdres», hvor han blant annet har intervjuet 35 eldre budeier som alle har ystet.
Professor Ragnar Pedersen, som er godt kjent fra sin tid på Hedmarksmuseet, vil snakke om: Hedmarksosten og Brumunddalsosten. For dem som vet det så er ikke pultost, bare pultost. Smaken kan være svært så forskjellig.
«Fra grønt til mjølk. Fra mjølk til ost og smør» er tema når Karen og Halvor Monssven tar ordet.
Furnes bygdekvinnelag serverer kveldsmat og da kan en vel trygt fortelle at pultosten kommer på bordet.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00