Det er start og mål ved det gamle Prøysenhuset, og det er gode parkeringsmuligheter ved Obs.

Det er to løyper å velge mellom: 10 og 22 kilometer med start klokka 09.00-12.00 for 10 kilometer og klokka 09.00-11.00 for 22 kilometer.

Den korte løypa er barnevennlig og passer for barnevogner og rullestoler. Begge løypene passerer det nye Prøysenhuset og Prøysenstua.

Det gir anledning til et besøk i Prøysenstua med startkortet som inngangsbillett.

Det er rasteplasser med sang og musikk ved Fugleseng, Kusvea og ved start- og målområdet.

I fjorårets marsj deltok fortsatt 36 veteraner som har gått alle marsjene, og de siste årene har det vært i snitt 950 deltakere, derav mange barn.

- Det er fint at foreldrene tar med de små ut, og de får en velfortjent medalje etter fullført marsj, forteller Knut Hovde i turmarsjforeningen.

Det blir også anledning til «oppvarming» lørdag, når Veldremarsjen går av stabelen med start og mål ved Folkets Hus i Brumunddal klokka 16.00-17.00. Løypene er på fem og 12 kilometer. Begge marsjene er åpne for alle.

I år er det 100-årsjubileum for Alf Prøysen, og marsjen er på mange måter en del av feiringen. I den anledning synger Brøttum Korforening med dirigent Arild Haug Prøysen og litt annet i Prøysenhuset lørdag klokka 19.00.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.