Kristi himmelfartsdag holdes prostigudstjeneste i Ringsaker kirke. Medvirkende er prost Gerd TH. Christensen, sokneperestene Stian Helland og Ôrn Bardur Jonsson, prostiprest Ingrid Strand Tandberg og vikarprest Erik Brøntveit. Prestene veksler om den liturgiske tjenesten.

Vokalensemblet Cantarelle stiller med ni sangere under ledelse av Anna Sundström Otervik, som fyller 50 år denne uka. Kormusikken Cantarelle synger er skrevet av Leif Solberg, Trond Kvernmo og John Rutter. Organist Roger Andreassen både akkompagnerer og spiller orgelsolo.

Domkantor Terje Kvam har startet Ad fontes-bevegelsen, som arbeider for å få den klassiske kormusikken tilbake i kirkerommet. For første gang blir dette forsøkt i Ringsaker kirke, hvor altså Solbergs Miss Brevis synges i liturgisk konteks. Mens velsignelsen: The Lord Bless You and Keep You, er komponert av John Rutter. Kirkekaffe blir servert i Ringsaker prestegards hovedbygning.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.